Toysdaily 玩具日報

查看: 26304|回復: 48

[改造交流] Peter Parker - The Amazimg Spiderman 新蜘蛛俠.驚世現新 [#43追加滑板相機圖片]

趁住Spiderman 2上映在即,同大家分享一下完成左一段時間嘅另一款作品。主人翁分別從外國網站購入Peter嘅書包及相機帶(由於拍攝當日相機帶仍未收到,所以照片中未有出現),加上特別製作Peter爸爸留底嘅秘密檔案,務求能帶出電影中嘅Peter俾大家...!!
注意到呢位演員本身頸部非常之長,所以今次頭雕除加厚頭髮之外,並無完全與頸部接合上,改而用衣服帽子作為承托,出到黎效果的非常之唔錯...!! 希望大家會鍾意呢個作品...!!

更多圖片,歡迎各位師兄請到以下連結參觀:
https://www.facebook.com/DreamWorksStudio

謝謝大家支持...!! :64:
正丫
完全重現電影中的peter死左叔叔再破解秘密果份憂鬱的表情
回復 2# niknay

謝謝師兄支持...有感覺帶出我就放心了...!!
正,ching有留意主角條頸較長係最有心思,我都想襯電影前自组一隻,就係諗唔掂條頸問題,ching有冇辦法唔用帽支撐而可加長條頸?
部奶架相機{:1_197:}
回復 4# rx78man

因為呢個頭雕無頸,如果想唔插晒入去...相信有D難度,一係道用無頸body,響body裡面做手腳,而要搵一條有色嘅頸的難難地...所以我只好用帽去呈現...!!

真係抱歉,幫唔到師兄你...!! {:1_198:}
回復 5# hawker

呢架相機好易揾架咋...!!
又一心機之作!正呀!:71:
回復 8# 上帝

再次多謝你啦....!!
幾好,不過點解唔除帽影張!
回復 10# kcnneth

謝謝師兄...!! 因為頸部不穩,所以除左就會跌落黎...!!
AMAZING 師兄 !!!

一路以黎都見唔到一個似樣既 Andrew Garfield, 直到你加左髮重油過之後終於搵到,
個神緒就係佢好想知道真相果個樣, 真係好得 ...

遺憾真係佢長頸無法獨自承托頭雕問題, 師兄都盡哂力, 其實笠帽左都唔差,
宅男係咁架嘛 haha, 仲有個 folder 造工就不容置疑架喇, 我反而覺得要讚呢個 idea,
大部份自組 Peter 玩家多數都係配滑板或者雞蛋, 師兄諗到用返佢老豆既 folder 夠特別,
呼應到頭雕真係無得輸 ~~~

Btw, 如果師兄整返張全身相分享下就好, 依家睇到好神秘, 好想睇全相 !! 引屎人... ^^
回復 12# Boris_C

多謝師兄一直支持...!!
成品你滿意就好...!! 好少成隻幫人整出黎...見你大愛,唯有盡力協助啦...!!
Nice job!! {:1_214:}
點解張張相都一樣架……