Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 入左隻改良版十五機合體

回復 89# 亞力山大大帝
第一版確係好多人心中一個痛, 都不願提起了
回復 91# kinis

仲要賣成兩义野
回復 92# fourson
不要再說了!!!
賣兩叉不是問題, 質素差不是最大問題, 最大問題係佢出完兩過月後賣八魚散貨
點都好, 不要再說了!!! (阿源不要再說了.jpg)

買個電話半年都唔止唔見2000啦

我之前2500高追了只金毛, 又唔見一千啦

季頭買衫, 季尾都半價啦

早幾年搬屋有錢時買了個55" sony 電視, 成5皮野, 而家壞左tim la

我夠1900入了弟一版, 而家後追了2只,即平均都係一千多D 一只, 感覺良好wor

真係好小事, 大不了以後咪唔好買這廠出品, 唔使又話痛, 又話水魚, 又話騙子既

有咩消費品唔係甘? 大家想清楚

我唔係為人護航或打手, 唔該睇下我個ID, 我在這討論區無10年都有9年, 我只而係想大家睇下事實

當日二千既定價係誰訂?

我好記得孤仔笫一日訂係千七既

奇蹟係幾錢比孤仔?

跳到而家個價都係孤仔先既, 即係佢有水位啦

不過點都好, 當日係我自己決定訂既, 我亦預了土炮無可能同Bandai 比, 就算而家平左, 我亦唔覺D咩

一千幾百姐, 好小事姐, 唔使不停提, 不停追post 既.

當然, 當有人為30蚊可討論13版既時候, 我明既...........................
回復 94# braveking

你可能十皮八皮收入或者簽卡還 min pay 渡日梗係覺得一萬幾千, 尤如垃圾

但好多 CHing 可能比完家用供埋樓儲埋錢, 衣食住行得返兩三千零用, 每月節衣縮食先拿到千幾出來, 咁點唔計較一千幾百呀?
係 la , 算 la , 我都係將改良版同自己隻第一版作比較 , 所有舊版不足的地方 , 改良版已經改好左好多 ga la , 舊版不愉快心情盡快忘記佢吧 , 咪當舊年買左對名牌波鞋著一年爛左 , 如果唔捨得掉就一係收埋 , 捨得就掉左佢算 la , 我自己都係見到呢個 post 有部份師兄買左舊版之後亦買改版 , 而且大家都好正面 , 上星期五响灣仔見到有舖頭放隻 display 出黎 , 感覺真係唔錯 , 所以尋日落油麻地入貨了 , 改版以呢個價錢黎講算唔錯 , 能力負擔到可以考慮 , 結合完望住會開心返好多的
多謝關心, 我洗錢是量力而為的

而且睇返上一頁, 阿ching 你重問人點分新舊版

即係無買啦, 做咩講到好似切膚之痛甘?
但最新版好似真係左右小腿反左
多謝關心, 我洗錢是量力而為的

而且睇返上一頁, 阿ching 你重問人點分新舊版

即係無買啦, 做咩講到好 ...
braveking 發表於 17-6-2014 12:00 PM

我只是想表達, 每人都有自己的原因, 所以唔應該批評人點解一千幾百都蝕唔起

有人食個 lunch 寧願加十幾蚊都要轉特飲, 有人見凍飲要加兩蚊就寧願熱飲算, 所以每人都有自己的洗錢習慣
其實大家都啱,只係各人對洗錢嘅睇法唔同,但如果無買舊版的朋友,又的確好難將新舊版的分別由頭到尾講一次,根本講左幫助唔大,不過呢個 post 裡面又有相又有文字分享,其實已經講得幾清楚改版分別响邊,再唔清楚可以親自落灣仔有間舖頭有 display ,睇完自己決定呢,真心講改版並不是 100% 完美,就算現今笨大的出品响設計上可能亦有不足的地方,但這十五機改版以七魚仲有錢找呢個價,再加上改良大部份舊版的不足,真係玩得好開心,本人 100% 用家,不是打手,不屬任何舖頭
其實我買BANDAI 玩具買完大插水既例子仲多, 點解講泥講去要講隻十五機?
係做生意手法問題既然之後又第二版第三乜版出即係初版問題多多有無為初版D人換返improve version?Bandai係將件貨插水唔係話出乜春改良版插!要改良吟多次吟當初做乜死都要出隻次貨版先?而家係平先話無吟多人小。你睇下唔插水D人又會點評呢隻野.
能夠以舊版換新版就好囉,可惜當日响舊 post 拍哂心口應承任換,換到大家滿意為止的開發人已經不知所縱了 …
頭像被屏蔽
呢隻嘢攪到made in hk 出品嘅玩具(尤其係合金玩具)無哂信心