Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 首发玩评:WorldBox 华纳 真人快打 SUB ZERO

当年可以同街霸挥的格斗游戏就系真人快打非距莫属了,超酷音乐同配音,超级残忍真实既招式,仲有人物塑造个个都有型有款,只要睇到都会好深印象。
如今,期待已久既WorldBox 1/6 华纳 真人快打 SUB ZERO 绝对零度 蓝忍昨日终于发售。大部分玩家货还在途中或仲系商家个度,等到颈都长的我,有幸率先拿到一盒,拆来玩过以后,发觉亮点可圈可点。
首先,人物塑造系美式漫画同真人之间做左好好既平衡同埋定位,头雕好有电影feel.有型得嚟透露着邪气,整体造型霸气又唔会太夸张。亲测了身高岩好30CM,唔会好似HT一D角色咁,无嗱嗱加长双脚,搞到成个比例都唔符合人体结构。咁既然系12寸,就梗系走真实路线架啦,如果唔系,就变成左“XXX改”了。不过,尼次只蓝忍又好像特别注重可玩性,所以某D部件又不如HT精细,比如手脚护甲,绑绳只系涂装上去,唔系真正的缠绳,而系整片软塑,可能好处就系随意摆POSE,都唔使怕会整坏同埋甩件吧。整个素体可动性算中上,摆好多格斗POSE都No problem,把玩影相过程中跌倒过无数次,不过丝毫无松动同损坏既意思,睇来真系如间公司所宣传咁样,重点就系耐操(之前睇到耐操素体测试片视频,笑到我碌地)亦可能系对素体有十足信心吧,盒里面并未稳到一般12寸玩具都附送既支架同手型连接器,尼个算唔算系小小遗憾呢?毕竟大家都知道手腕地方好鬼脆弱架嘛。
不得不赞赞D附件,虽然少但样样精品,把冰剑晶莹剔透还渗紧血迹,真人快打9游戏中好多连招都会用到距。还有连脊椎既头骨细节上色都十分splendid,配合蓝忍摆出游戏入面既终结杀人技POSE,真系画龙点睛,爽到爆啦!另外附送左一个可以同头雕连接既,被斩断的颈部,将来可以用到新角色上,,,哇,,,变态到,,,
上图先睹为快,中意就帮顶啊各位兄弟!申请加精!
Thanks for sharing.
Good review and photos. :71:
Great shots~~~~~~~~~
龍哥好慘呀............................................