Toysdaily 玩具日報

[分享討論] DCC figure齊齊玩討論區

jeffloh 發表於 30-3-2017 10:29 AM
今朝都睇到報導...成wave得返nightwing...希望knightfall catwoman唔會cancel啦.

ps: 其實一直覺得DCC出 ...

除左Animated Line, 真係無乜野好玩...估唔到DCC會急墜成咁{:1_206:}
仲諗住等Shazam
yy23455699 發表於 30-3-2017 10:39 AM
除左Animated Line, 真係無乜野好玩...估唔到DCC會急墜成咁

我覺得DCC "product range"上係比DCD時進步, 不過"action figure"就越做越摺埋咁. 之前DC做極都係"big 4", 我自己有過百隻batman figure就知咩事 XD
DCC出多了其他角色, 不過依家多d cancel自己產品, 但就多了其他系列例如bust, statue等. Animate版我少玩所以依家都無咩野買到
尋日入咗呢一Set,好卡娃兒
I am still waiting for Darkseid.
Nashlam 發表於 4-4-2017 05:46 PM
I am still waiting for Darkseid.

師兄指邊隻? Icons 一早就賣曬啦
DC icons Deathstroke, cyborg, wonder woman, swap thing, static已出
jeffloh 發表於 6-4-2017 10:46 AM
DC icons Deathstroke, cyborg, wonder woman, swap thing, static已出

入左deathstroke同womder woman, 尋日唔見有swamp thing
yy23455699 發表於 6-4-2017 11:39 AM
入左deathstroke同womder woman, 尋日唔見有swamp thing

我一隻都無入呀, 因為無位display太多, 另外都好耐無行旺角.....所以近年來都只集中儲 batman/
batfamily  算.

DCC 既Essential Action Figure 終於拉返大,去番6.75吋, 唔知有無重燃師兄買DCC團火呢?{:1_197:}
呢條新line既出現, 亦同時係一刀插死DC ICONS既時候:69:

yy23455699 發表於 24-7-2017 11:52 PM
DCC 既Essential Action Figure 終於拉返大,去番6.75吋, 唔知有無重燃師兄買DCC團火呢?
呢條新lin ...

DC icons明顯絛咩人買, 否則都不用cancel咁多款了. 所以都明白佢轉返6.75" size的做法. 不過wave 1講緊都要2018年9月...即係下年SDCC都仲未出, 我認為是太耐了...如果下下出條新line都等一年, 咁寧願轉玩其他野算.
jeffloh 發表於 25-7-2017 12:15 AM
DC icons明顯絛咩人買, 否則都不用cancel咁多款了. 所以都明白佢轉返6.75" size的做法. 不過wave 1講緊都 ...

我諗DCC既Action figure大部分都唔洗訂, 來到再算, 佢起貨慢同成日delay先係死症
yy23455699 發表於 25-7-2017 12:22 AM
我諗DCC既Action figure大部分都唔洗訂, 來到再算, 佢起貨慢同成日delay先係死症 ...

我自己如果會買的都會訂o左先, 因為以前講緊等3-6個月就有, 但依家訂o左都要等一年...人地mattel死都死到幾個wave出來啦...如果真係等到有現貨咁我都會買, 因為DCC多數是漫畫造型, 同日系又無咩衝突.
頂,又要重新買過。。。。。{:1_213:}
有個賣美玩的老闆講DCC figure在港近乎死貨,所以佢每次都唔敢入多⋯⋯:o