Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: triton

[分享討論] [轉貼] 重新上色後的Roadblock

CHING!!想問下你個隻腰位裝槍位係唔係放槍柄上去好鬆好易跌?

回復 15# 打炒手家
可惜我delete 哂message, 此人曾經暗示viva, sean唔掂, 呢下我先有d驚啞. 講真viva, sean repaint膚色上十分自然, 其實repaint界真的很多高手, 可惜pm幾個佢地都係自娛多.
這個是HT頭還是VIVA還未被韓妹Adjust的那個?

我一直覺得很奇怪,看Viva其他作品,人物面相骨骼的掌握和拿捏都十分的好,偏偏這款Rock整個面相錯得犀利。但我不知內情就不加評論了。
Nice repaint indeed.:$

Wonder why HT don't apply this way for their release product.....{:1_215:}
回復  打炒手家
可惜我delete 哂message, 此人曾經暗示viva, sean唔掂, 呢下我先有d驚啞. 講真viva, sean ...
BBCC 發表於 20-1-2014 09:00 AM

宝岛viva大師出名到上电视都说不行!?真想亲眼看看此人的作品有多行丫!!
请问ching那里可以找到此人作品呢?
自娛的可以做得靚先見人或選擇自己拿手的

專業的是就算做得不好都要交貨,因為有時間限制,又或者遇著自己弱項、生產技術所限
回復 21# 交叉人

Ching請不要誤會, viva,sean在我心目中絕對出色,我意思只是有些自娛的ching也十分利害而已。

糞便上色上得幾靚都係一劈糞便……:58:

不如Repaint 改做呂良偉好過:34:
HT 宜家D眼全部印上去,10隻有9隻搞到唔係豆雞眼,雙目無神就係射哩眼,近排得隻滿大人係做得好,超人都OK,兩隻TONY同超人老豆都係同辦好大出入
自娛的可以做得靚先見人或選擇自己拿手的

專業的是就算做得不好都要交貨,因為有時間限制,又或者遇著自 ...
交叉人 發表於 20-1-2014 07:28 PM

Ching 言之有理!难道会找个验尸的去产房接生吗!!
回復 22# BBCC

我也沒有任何意思的,純吹水^_^"
其實上色呢家野有時好主觀,我認為要深,其實人認為淺好d,viva或不認同所以再上色,不代表技術勁唔勁呢,只有喜歡不喜歡,沒有對與錯
宜家D玩具真係幾可亂真:35:
糞便上色上得幾靚都係一劈糞便……

不如Repaint 改做呂良偉好過
Dr.AL 發表於 21-1-2014 02:11 AM

是否小學雞謎語題, 猜國家名?
    肥熊也要當「仵作佬」~
    洪都拉斯 (熊都拉屍)
    {:1_210:}