Toysdaily 玩具日報

查看: 12224|回復: 2

[個人收藏] [1995年] LEGO 6195 - Neptune Discovery Lab

襯聖誕得閒, 拎左D舊lego 睇下還唔還原得返
好在今次lee盒都唔係唔見好多件

據資料顯示, lee盒lego係1995年出嘅 (?)

封面

門可以打開

內有一件印刷嘅lego操作台
(印刷嘅lego比貼紙嘅lego 好好多, 隔左咁多年都冇花)

左邊有側門

海底實驗室右邊有一個 看台 / 塔 (?)

海底實驗室正前方 加油站 (?)

海底實驗室左邊停泊潛艇潛艇嘅右手係鉗
左手係一個磁石嘅裝置
(可以吸住同樣有磁石嘅寶箱!
好耐冇玩lego, 宜家新出果D仲有冇咁嘅設計 ?)

潛艇背部可以打開

可以用實驗室嘅鉗放D野落去

潛艇尾部有一個指南針

實驗室右手邊有條輸送帶,
可以運D寶石入箱

著潛水衣嘅lego人仔, 同寶石
(我已經唔記得邊D人仔先係跟lee盒lego (笑) )

溝女點可以冇寶石

總共唔見左4件lego,
1,2,4 都各差1件
3 唔知點解由黃色變左紅色

邊到有得買返 ?

後記:
座實驗室砌出黎真係好大, 所以玩完都係收返入盒
宜家係咪冇海底世界果類lego ?
lee幾年都冇買d咁貴嘅lego 黎玩, 都係買D細細盒嘅玩,
如果第時有位, 真係想買返幾座城堡黎display

另外我還原緊 Lego 8235
發現有2件好特別嘅lego 唔見左 (少玩lego, 唔知算唔算罕有)

藍色圈 圈住

同埋右邊紅色果張"鄧"

去賣散件嘅地方會唔會有 ?
如果想上網搵, 應該用咩keywords 同係邊到搵 ?
:64:
潛水衣:$

nice old stuff:71: