Toysdaily 玩具日報

查看: 4294|回復: 16

[分享討論] 【痕師酒玉 - Rick】自組完既滿足感

第一次自組, 對walking dead大愛!!
特別係Rick!!
當你去每一間舖頭, 行到其中一間終於搵到自己覺得好岩個角色既配件既時候,
真係好大喜悅!!

不過未搵到岩既錶, 左輪, 同槍套,
仲有步槍!!

Ching 俾幅圖睇吓好喎!
回復 2# marine0791

頭先按錯掣唔小心未打完字就post左=3= sorry
Well done Walking Dead fan:)
支持自組,感足感大過盒裝好多!
回復 4# Chockles

Thankyou 師兄^v^

回復 5# mugfei

買完配件服裝頭雕, 已經急不及待係回程既巴士上面組合起黎, 個份滿足感真係好大><
&#35831;&#38382;大大&#22836;雕几&#38065;?我都想入手。
Nice one C hing!
btw 黑色長富係邊買好?
之前自組左個隻買到深藍色長富only T_T
回復 7# bplus73

師兄有興趣既話留個email俾我, email傾!!
回復 8# kira-yamato

thank you師兄^v^ 我記得你有解答我關於組rick既問題
感謝晒!!! 師兄個隻都組得好好!!
其實我行過油麻地同旺角既店, 冇乜黑色長褲,
就算有都係套裝咁買, 有d套裝咁買仲要幾襯rick同幾靚...
不過我自己想單買多d~
如果唔介意多件衫既話可以去mk雞旺1樓個間~
或者上淘寶~超多款!!
其實我自己好多配件未買到...
我都係上淘寶搵到好fit Rick既配件^v^ 黎緊到左貨再分享d相你睇!!

(而且嘗試舊化衣物中.....><)
回復 8# kira-yamato

或者可以考慮下HT tony stark workshop既黑色長褲!
可以係y拍bid配件
仲要有左輪,槍帶,槍袋牛仔帽,手抽袋,一堆槍 {:1_208:}
回復 10# lainam516

HAHA記得我啊C兄thanks!
我都諗過買套裝T_T但最尾琴晚買左條aci灰黑色牛仔褲,
但此終色間水都吾夠黑t_t後悔中.......

過兩日PO相比你睇下:(
順便比埋把左輪你參考下~
我都上過TAO BAO但冇買到野..(原因係吾識用)
但我學下先~
回復 12# pakho1222

師兄係咪有自組RICK? 介唔介意post圖share~
想參考下~thanks^v^