Toysdaily 玩具日報

查看: 7472|回復: 11

[Medicom] MEDICOM SPIDERMAN 問題

本人很喜歡SPIDERMAN, 想入番隻12吋玩下,上網睇過應該MEDICOM好過HOTTOY,
不過MEDIOCM都有唔同VER.
有 SPIDERMAN 3 (見D人 POST有埋PETER PARKER 既樣, 正版應該唔跟的?)
有 AMAZING SPIDERMAN (應該最新出, 不過個amazing個主角好o靚仔,麻麻)
有 SPIDERMAN 漫畫版 (戴面具本人就好LIKE, 個人頭就好差, 同埋應該出左好耐,件衫就好似比起依家個D差)

因為只想買一隻, 3隻都within budget, 想睇睇有無師兄可以比d意見~

thx
回復 1# howardyung23

有 SPIDERMAN 3 (見D人 POST有埋PETER PARKER 既樣, 正版應該唔跟的?)  唔跟
PETER PARKER 既樣, O個個係老翻頭, 而且活動能力有限.

有 AMAZING SPIDERMAN (應該最新出, 不過個amazing個主角好o靚仔,麻麻)
冇買, 只有ht.

有 SPIDERMAN 漫畫版 (戴面具本人就好LIKE, 個人頭就好差, 同埋應該出左好耐,件衫就好似比起依家個D差)

已出多年, 我個隻要換BODY, 所以唔建議CHING買.
如有限銀彈,只有HT AMAZING SPIDERMAN,
AMAZING SPIDERMAN is batter!!
回復 2# BBCC

THX, 漫畫版出了很久,應該不會考慮

HT AMAZING SIDERMAN 同 MEDICOM 是否差不多時期出?
睇相 HT 除了多了頭像外 外觀好似同 MEDICOM 差不多.....
回復 3# hinchor

THX~

之前見大家比較 HT 同 MEDICOM, 好似話 MEDICOM 好D

同埋 HT貴過MEDICOM 少少....
回復 4# tit129

thx, I think I will buy Amazing spiderman, but dont know HT or Medicom is better....
回復 7# howardyung23

我會買ht, medicom 對他的body已死心,易爛
因見到MEDICOM 平, 已入手,

不過因為件衫既問題,活動能力都係好有限(驚整爛件衫)...點解見人地可以擺好多姿勢既?
係咪有咩地方要注意/改動?

P.S. LEE隻係我第三隻12",之前買了夢戰士都係件衫問題唔可以大郁動..
回復 9# howardyung23

夢戰士,我已經唔敢轉pose

HT 都跌破訂價了, 比medicom多嘢, 差3魚. 而且HT刚出, 贪新鲜, mdeicom巳出年多,炒 了幾轉炒上15鱼又跌回9鱼
我揀 MEDICOM 除左價錢主要係因為會D 師兄擺到好多POSE,

點知自己上手玩又唔係好得.....So sad