Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: ilove12inch

[分享討論] 見各師兄DX13美圖,分享「家規」

Ching真係幸福!!!!
可以批準入關都已經好難得~~
更難得既係Ching有位諒解人意的好老婆~~!!
再問老婆,列出最不准入宮公仔:
第一位:任何Aliens,她說見到牠的牙同口水,作嘔,唔使食飯

第二位:所有Predators,唔除罩都夠醜,除埋可能醜過Aliens

第三位:竟然係DX11!!!她說小丑的笑臉有令人毛骨悚然之感,有說不出的不祥、病態的氣......

本來DX11都15,16高唔高追,最後尊重老婆,放棄了......

久不久想Bid 個頭放櫃桶,不過....都係想想罷了。
老婆話Predator唔帶頭盔好核突,咁我照買淨display帶頭盔。  至於女,露點唔得,微微sexy都ok...
回復 15# kimlam

希望是但改一樣la。。。{:1_201:}
我老婆反而搞笑啲, 唔比我買細廠出嗰啲疑似頭雕, 連攞正牌出的ptu任達華都唔比買:26:,佢話冇乜代表性,買嚟仲乜,同埋最多投訴係啲玩具盒好阻地方,但總括嚟講,原來已經比好多師兄幸福!:43:
我老婆有三條玩具家規好簡單就係要個角色頭雕..要似..好似...同似.....:35:所以佢DX10唔比我後追{:1_229:}
我老婆問我可不可唔買咁多黑色公仔,攪到個玻璃櫃好黑。
如DX12,Batman車,89Batman人和車,Dx10,怪醫,1比4Batman等。
樓主..買左唔擺出黎..得閒玩下得唔得??

我太太任何都比買..只講試過一次唔想我買家駒....
樓主..買左唔擺出黎..得閒玩下得唔得??

我太太任何都比買..只講試過一次唔想我買家駒....
麟 發表於 26-11-2013 01:51 AM

家駒對我地呢一代太大IMPACT,而且佢唔係一個角色而係一個真人,唔俾買唔俾擺都好能夠諒解

幸好家人體諒我 加上他們也喜歡上了{:1_208:}所以不大問題:p
雖然有些人偶他們不喜歡 不過說是在下喜歡才是重點 家人包容無什麼怨言的說

洗臉機

洗臉機  洗臉機評測網。洗臉機有用嗎?來這?了解各種洗臉機的使用,美伊美洗臉機、elva洗臉機、wavebetter洗臉機。
回復 23#

家中房門一向唔關,要玩就要鬼鬼祟祟躲在廁所玩,啋!

老婆是煮婦,在家比我多,難找空檔大搖大擺玩。

師兄,家駒唔比買,咁比買哥哥嗎?我大人比,但暫時果兩個未合心水所以無買。
回復  麟

家中房門一向唔關,要玩就要鬼鬼祟祟躲在廁所玩,啋!

老婆是煮婦,在家比我多,難找空檔大 ...
ilove12inch 發表於 27-11-2013 06:59 AM

哥哥比..因為佢都喜歡..HAHAA
不過佢話一般似..
再問老婆,列出最不准入宮公仔:
第一位:任何Aliens,她說見到牠的牙同口水,作嘔,唔使食飯

第二位:所 ...
ilove12inch 發表於 25-11-2013 03:54 PM

師兄如果想買小丑,幫隻小丑長期帶住面具, 笑面頭雕嘅就幫佢著套麥當勞叔叔衫,咁嘅造型可否入境呢
回復 12# Afigureman

唔關事,如果係都幾大獲。