Toysdaily 玩具日報

查看: 17902|回復: 15

想問各位 hobby link japan 和 amiami那個網會好一點或多人用呢??

thank you very much
两个都好。amiami 折多点
邊個平用邊個!

我多數用呢 3 個!

amiami
HobbyLink
我用1999.co.jp多一点, 日本产品样样都有,打折多,运费便宜。还有point优惠。
amiami 平d嫁對比起 hlj:36:
amiami係平d,不過通常上到邊個訂到就算。
想請問1999.co.jp的網,是否好似amiami那麼樣,外國人只支援英文版呢??香港人可以支援這個日本網站嗎???詳細購買程序是如何?? thank you
回復 7# 藤原忍

日本地區以外客戶只可用英文網, 日文網入的訂單只要收貨地址不是日本範圍內都會被取消.

不過多數人淨係登記戶口去到入地址欄同付款已經唔識填
Hobbysearch(1999)新貨折扣會多D, 而間中亦有特價貨
I have used both.  My first choice is HLJ due to their excellent customer service.
I have used both.  My first choice is HLJ because of their excellent customer service.

ami同hlj都幫襯過,ami折多d,ami個特價品、同pre-owned貨,間中都有好野.......
HLJ老細係鬼佬,英文問野易溝通d。
其實兩間都基本上差不多, 但都要視乎師兄你需要啲乜.

Order item 數量, 紙盒quality, 等等.  Amiami 雖然平,但係啲shipping 好貴,因為佢野真係包木乃伊咁, 好多野室入去, 又重.  Order 細野, 一樣野, 模型, 又或唔介意盒點樣就唔好用amiami.

同埋amiami唔可以立亂cancel preorder.  Cancel 得多會被ban.
想問各位,如果我在AMIAMI 買完野,如果突然不要,如何cancel preorder??thank you
官式來講,ami唔接受取消order。  當然佢通知你俾錢,你唔俾佢都無計,最多ban你a/c。  不過應該諗清楚先落order。

回復 14# 藤原忍