Toysdaily 玩具日報

查看: 13344|回復: 25

[玩具攝影] 艷情的龍血族歌姬

這位在'shining hearts'和'shining blade'都登場的女角

總共有四間廠為她出figure,她的人氣真是很高呢~

現在就簡單介紹這位第三歌姬---misty(mistral nereis)

misty(mistral nereis),配音是田村由香里

她是魔導海盜集團的首領,也是'shining wind'的重要女角,龍泉鄕仙女---鳳鳴的妹妹

雖然擁有成熟美麗的身材面貌,不過性格與心智則是小女孩呢~(特別是好感度高的時候)

興趣是浸温泉,收集可愛的物件及唱歌

今次壽屋版的misty造形是參考Animate店的特典電話卡

還原度有85%,好過之前兩位歌姬同炎舞sakuya

不過壽屋一向的老毛病尚未解決(汗)

(幸好她有‘特別驚喜’:shiny:  )

正面

側面

星星地台(小星星可以自由換位)

魔導寶器

個唱開始~~

近鏡特寫~~

其他

P.S.以下是新的figure攝影柵,全黑佈景+LED

其他shining的帖:

裏雪姬颯音
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=167804&highlight=

輝夜
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=176039&highlight=

蘿娜
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=178021&highlight=

其實仲有紅茶女王,麵包女同咲夜的,不過無post...

ALTER>壽屋>YAMOTO
佩服呀朋友仔~~~~~~~~~~~~~~~
c兄覺得ALTER定係壽屋正D,定係各有千秋
NICE POST
我都3隻買哂
不過ALTER果隻我訂左到而家都冇聲氣....{:1_224:}
我都等緊Alter個隻同呢隻:63: :63:
ALTER>壽屋>YAMOTO
fate12345 發表於 17-7-2013 07:28 AM

agree,果然對misty好有愛:)
c兄覺得ALTER定係壽屋正D,定係各有千秋
999v 發表於 17-7-2013 12:26 PM

各花入各眼{:2_297:}

論造功,QC的話,ALTER版一定勝一籌
ALTER版的shining角色一向是佳品(當然價格也較貴)

壽屋的shining系列出了多年,QC造功有一定保證
但都要睇睇哪位造形師製作,因為有走樣機會:(
NICE POST
我都3隻買哂
不過ALTER果隻我訂左到而家都冇聲氣....
Nath 發表於 17-7-2013 08:38 PM

仲未有{:2_249:}
我都等緊Alter個隻同呢隻
Yin~ 發表於 17-7-2013 09:08 PM

Alter有少量散貨,壽屋反而無貨{:2_255:}
仲未有
吉野凜花 發表於 18-7-2013 01:07 AM

睇呢有人上左黑店文的賊船:he: 而家alter個隻misty炒起左,黑店文9成9返唔到貨,搵佢訂既師兄可以打定輸數了:78:
我目前仲差壽屋呢隻misty,我決定等吓先,上次隻1/6紅蓮sakuya實在太慘情啦,我堅信壽屋貨量一定足:handshake:
今次misty算係壽屋shining系列最好之中既其中一隻.....但如果同alter比的確仲差小小 不過2隻價錢差咁遠
回復 11# 花少爺

講真 幫襯左佢好耐 呢獲真係幾興
以後唔X會再同佢拎野
睇呢有人上左黑店文的賊船 而家alter個隻misty炒起左,黑店文9成9返唔到貨,搵佢訂既師兄可以打定輸數 ...
花少爺 發表於 18-7-2013 01:47 PM

此店係我預訂玩具店鋪黑名單之一,見小文成日割價促銷就知生意如何{:1_232:}

要睇大大同misty既縁份了,事關再販都唔會多貨{:1_211:}
今次misty算係壽屋shining系列最好之中既其中一隻.....但如果同alter比的確仲差小小 不過2隻價錢差咁遠
leung312 發表於 18-7-2013 05:38 PM

有$就入alter,無乜$就入壽屋{:1_205:}