Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] IRONMAN3 後入坑

回復  小志強

師兄, 你如何嚴選
darker26 發表於 23-6-2013 01:58 AM

其實主要睇你鍾意d 乜,我宜家就會簡頭雕好似真人演員同英雄人物果d黎買,好似積尼高遜隻joker,Batman, 美國隊長, 狼人,dx11 joker都係好野. 其餘同佢講bye bye...
回復  BatIron

師兄係明白人,我只係講下感受,當然未入手,不是有資格說入坑的,冇咩錢既人,真 ...
darker26 發表於 23-6-2013 01:55 AM

多有多入,少有少入啫~我第一隻MK V都係等到佢跌穿一牛先買~~之後入左隻MK 1 2.0,42同WM MK2都訂左.至於2-7呢...等下D價跌先啦~又或者等佢翻出先同佢死過

由你比錢落訂果下已經係入左喇,你唔係想上返嚟下話 :75:
期待你攞貨之後既相:71:
Mark 2 2.0 同 Mark 5 之前都係死貨(大把貨),唔應該無啦啦要貴左,唔suggest 因為個潮流盲目追...
Mark 3 可以等合金版
多有多入,少有少入啫~我第一隻MK V都係等到佢跌穿一牛先買~~之後入左隻MK 1 2.0,42同WM MK2都訂左. ...
迪捷路貓 發表於 23-6-2013 02:42 AM

師兄.跌穿一牛?有可能嗎? 係咪因為個股市,樓市跌得好勁?{:1_206:}連ht 既價都跌
Mark 2 2.0 同 Mark 5 之前都係死貨(大把貨),唔應該無啦啦要貴左,唔suggest 因為個潮流盲目追...
Mark ...
edward_leung 發表於 23-6-2013 09:00 AM

師兄, 我想追mark2, 2千以下算平嗎?
其實主要睇你鍾意d 乜,我宜家就會簡頭雕好似真人演員同英雄人物果d黎買,好似積尼高遜隻joker,Batman ...
小志強 發表於 23-6-2013 02:08 AM

其實我現在只喜歡ironman, 個種金屬感, 睇左呢類figure之後, 好似對高達個類模型冇左感覺
師兄.跌穿一牛?有可能嗎? 係咪因為個股市,樓市跌得好勁?連ht 既價都跌
darker26 發表於 23-6-2013 08:46 PM

當年 Mark V 真係曾經跌穿一牛, 但已成過去, 宜家都差不多兩牛才買到.
回復 36# darker26

因人而言 la... 對小弟黎講.... 而家買任何Ironman都唔抵
Mark 2 0係電影上影前(只係講緊幾個月前 ja wor..) Y拍參考價千五樓下...
而家個價係好唔正常... 炒家趁個潮流炒到離晒譜
當然幾錢先算平就真係睇師兄ge接受能力
[img][/img]

我用左一個月時間先買到五隻..仲要係炒價{:1_206:}
][/img]

我用左一個月時間先買到五隻..仲要係炒價
gn0290821 發表於 23-6-2013 10:50 PM

一個月可以後追到五隻…師兄你好有米
回復  darker26

因人而言 la... 對小弟黎講.... 而家買任何Ironman都唔抵
Mark 2 0係電影上影前(只係講 ...
edward_leung 發表於 23-6-2013 10:39 PM

呢個明白, 如果係鍾意既就不如等多陣
][/img]

我用左一個月時間先買到五隻..仲要係炒價
gn0290821 發表於 23-6-2013 10:50 PM

師兄, 你應該幾有米,如果我今做, 肯定比太太..............{:1_229:}
其實我現在只喜歡ironman, 個種金屬感, 睇左呢類figure之後, 好似對高達個類模型冇左感覺
darker26 發表於 23-6-2013 08:50 PM

其實之前我都只玩SHF, 玩過12'都對SHF冇左興趣, 最後入係比達, 宜家好小睇日系玩具添...:o
其實之前我都只玩SHF, 玩過12'都對SHF冇左興趣, 最後入係比達, 宜家好小睇日系玩具添...
小志強 發表於 25-6-2013 12:45 AM

呢個真係絕對明白,一將shf 同 12吋放埋黎睇,真係好難再玩shf, 不過價錢方面就:42:
其他如高達呀,龍珠都好似冇咩味道今
師兄.跌穿一牛?有可能嗎? 係咪因為個股市,樓市跌得好勁?連ht 既價都跌
darker26 發表於 23-6-2013 08:46 PM

有可能 mark5 我後追 , 11年買入 $990 ! mark2 當時二手價見過長期 $1100 , 係呢排 IRONMAN 熱先升到咁痴線 !