Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] [FIRST合金] 百獸之王 GORAION Defender of the Universe

呢隻又唔可以用垃圾來形容,不過,佢用cheap魚當石班賣,我唔會買囉!!

大大拿這隻與ES相比,這隻便是垃圾!
雖然外形真是不錯,不能分体已是失敗!
百獸王分体不難造!給了多少少 ...
cccccto 發表於 20-6-2013 07:54 AM
百獸王不能分体,創意回到70年代。。:58:
細個時買D百獸王膠玩都有分体啦!
唔過500我覺得入得過的, 用es嚟做參考.

但貴過500就唔值喇.
你好 發表於 19-6-2013 11:17 PM

就係囉...........始終覺得唔太值............{:1_197:}
所以一個字: 平既話, 買黎一玩無妨. :45:
我諗要等再販了, 自已有一隻, 想問左個老世想買多隻儲, 佢話賣左幾箱, sold out,  
佢都問供應商再拎貨, 廠回覆都係一樣, sold out
做款貨出黎得2000隻, 百獸王呢D 經典角式, 唔係出垃圾都大把人買啦,
除非你覺得真係垃圾啦, 一係等苯大或其他公司拎到販權再考慮入唔入
頸都長埋, 每個人心目中都有其價值, 做得好又講唔上, 但真係唔差wor, 除左不能分體
不論葡萄是否甜美, 吃不到的葡萄當然是酸的 ,唯有等再販, 希望會吧

老實講, bandai 點會唔知呢D 大條水喉 , 都咁多年啦, bandai 都拎唔到, 肯定係天價
其他廠竟然拎到!?, 當我見識少有知情人士知道有其他廠係拎左, 佢地有無bandai 咁大市場去推又係問題,  到時又唔知係乜野價了 , 一隻野, 周圍都有人post, 我覺得差極有個泡啦

現價6百幾, 單從實物用秤黎秤就係唔值,  只係是否有愛, 有D 野, 有錢都買唔到 ~.~
回復  可變戰士

Ching, 想問下隨咗百獸王之外,你朋友仲知唔仲有邊D plan 緊會出啊?Thx
luckyj 發表於 20/6/2013 05:08 AM

童夢嚟梗會出15機, 天元同六神.

我朋友淨係知有間唔知咩公司買咗百獸王版權, 幾時出未知! 相信1年內出呱!
頭像被屏蔽
我正正係$500正入, 所以二話不說, 付鈔! :36:
回復  可變戰士

係奇X...合...金買咗
超港人 發表於 20/6/2013 12:27 PM

被大大一言驚醒, 應該係....  :he:
我諗要等再販了, 自已有一隻, 想問左個老世想買多隻儲, 佢話賣左幾箱, sold out,  
佢都問供應商再拎貨, 廠 ...
fair123 發表於 20-6-2013 11:19 AM

係第一批訂單 sold out , 大陸/香港公司出品, 有需求的話, 又唔駛聽日本公司落 order 番單, 點會唔把握時機出第二批, 個模都要錢家嘛, 唔繼續做點回本?  係遲早問顯而已
係第一批訂單 sold out , 大陸/香港公司出品, 有需求的話, 又唔駛聽日本公司落 order 番單, 點會唔把握時 ...
kinis 發表於 20-6-2013 01:16 PM

呢層當然啦, 但始終係第一隻, 會唔會就係要唔再販谷起個品牌呢? 我估下only,  所以覺得貴既就要等下了, 同埋呢D 公司, 見反應好, 我覺得第二批都未必會平, 什至更貴, 當然到唔到依家既價就唔知啦
大大拿這隻與ES相比,這隻便是垃圾!
雖然外形真是不錯,不能分体已是失敗!
百獸王分体不難造!給了多少少 ...
cccccto 發表於 20-6-2013 07:54 AM

乜鬼老翻FIRST 合金當然不能和ES 相比
各人有各人想法,只要"你"覺得"值得"咪買囉,唔值咪唔好買囉。
bandai無出,有其他廠出,對我們玩家來說是多咗一種選擇,貴唔貴因人而異。我夠覺得Bandai隻閃光之不肖子高達唔值成千蚊囉~
所以呢...有興趣咪買,無興趣就算喇~:38:
老實講, bandai 點會唔知呢D 大條水喉 , 都咁多年啦, bandai 都拎唔到, 肯定係天價, 其他廠竟然拎到!?, 當我見識少有知情人士知道有其他廠係拎左, 佢地有無bandai 咁大市場去推又係問題,  到時又唔知係乜野價了 , 一隻野, 周圍都有人post, 我覺得差極有個泡啦fair123 發表於 20-6-2013 11:19 AM

Voltron Force五獅子版權真的咁難搞? 1998年Trendmasters出過, 2005-2009年TOYNAMI出過, 2011年MATTEL又出過. 相信只是BANDAI唔想搞.
Voltron Force五獅子版權真的咁難搞? 1998年Trendmasters出過, 2005-2009年TOYNAMI出過, 2011年MATTEL又 ...
redfish 發表於 20-6-2013 11:54 PM

版權依D沒一定價格及條件!見你少廠及自己人收你平D,見你大廠收貴D!