Toysdaily 玩具日報

查看: 13280|回復: 18

[玩具報告] [開盒]魂濕限定S.I.C.極魂 KUUGA 3 form set--雙膠紙不代表二手

今日收到了PBHK的電郵,明天會開始派貨
打去黑貓速遞問,可以自取(我係附近返工,唔知點解要比果$40)
算,中過你招下次唔會再幫親

好驚喜有3個SHF都岩用既STAGE
其實3隻主體個人認為不夠紅色的mighty form好

但是有effect武器搭夠

聽過市場上流傳著<<雙膠紙很大機會是二手>>這種講法
我相熟的鋪頭上次代訂WIZARD DRAGON和幾次聖衣都是雙膠紙的
有人話過我知,行貨雙膠紙要看有沒有問卷,有就可以相信是全新

換句話說,日版雙膠紙就一定是有古惑,是二手??其實我都唔知答案
我曾經親眼見過有鋪頭用白電油(火機用的那種)去掉膠紙再貼
[[我企係出面玻璃睇晒過程,佢都發現唔到我]]

今日令我知道雙不雙膠紙,一切都是多餘的
很正常,我的產品一定是出了事,有問卷,有開過盒
又好像正常

咁問題到底出係邊?

我唔知到,因為我這盒玩具有?條膠紙
先估一下,看唔看到有幾多條,最底開估

是4條膠紙
我同PBHK訂,照理就是直接到速遞手上
但是不是因為CHECK QC而再次包回?真的只有BANDAI自己知
我只可以講,有單膠紙情意潔癖既人,未必會要,
我有識朋友個朋友,雙膠紙居然打電話上瑞記換,瑞記當然睬佢有味,
跟手佢賣左盒野話唔儲唔玩,我聽完當然O咀加笑到碌地
回復 4# 超級玩具迷

娶妻都只求淑女,唔係求處
為塊膠紙而唔玩真係好多餘,玩膠紙定玩玩具先

不如買幾卷膠紙包住自己{:1_227:}
我果盒都係四膠紙
不過認真,今次kuuga set 上色唔多好
武器位好多上d 唔上
藍古加支棍d 好多位都係上到一半金一半藍.....
但應該是全藍的/.\
回復  超級玩具迷

娶妻都只求淑女,唔係求處
為塊膠紙而唔玩真係好多餘,玩膠紙定玩玩具先

不如 ...
cergo 發表於 31-5-2013 01:01 AM

wahaha....you make me remember one AV.....
我隻再版重高達係日網訂都有雙膠紙,但無乜問題。
雙膠紙最大問題係, 佢地開盒唔就住, 開到個盒殘晒, 我都係訂過一次之後, 唔會再去香港魂SHOP訂
配件很丰富,特效零件效果不&#38169;,可惜是限定,&#38590;入手
唉~~~遲喲3隻出升華型又再魂限~~~

不過D特效真係唔錯~~~~由奇係射手~~

不過最鐘意KUUGA就係佢D古代文字

笨大會唔會出石官厄錢呢:36:
其實雙膠紙係最怕件貨係比人開過而CHECK出有問題, 咁D人先驚雙膠紙姐!

我諗無人買玩具會想買件SAD貨返屋企架係咪?

當然雙膠紙亦有可能係QC或廠商其他問題啦, 如果買果陣係雙膠紙既咪即場CHECK下安心D囉~
訂左未拎
而家有雙膠紙咁奇怪{:1_236:}{:1_236:}
唉~~~遲喲3隻出升華型又再魂限~~~

不過D特效真係唔錯~~~~由奇係射手~~

不過最鐘意KUUGA就係佢D古代文 ...
飛躍之藍 發表於 31-5-2013 11:52 PM

出石棺正呀
極魂可以出多d場景 之前都出過電王車廂
訂左未拎
而家有雙膠紙咁奇怪
YiuTOFA 發表於 1-6-2013 12:33 AM

是4膠紙呀師兄