Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Nendoroid No.130 牧瀬紅莉栖

機緣巧合下入到lee隻黏土人
雖然係二手, 但前一手主人keep得好新
而全新嘅助手真係好難搵, 就算有都好貴

牧&#28716;紅莉栖 出自 <<命運石之門>> 英文為 <<Steins;Gate>>
年&#40802;:18&#27507;。生日:1992年7月25日。血型:A型。身高:160cm。體重:45kg。3圍:B79�W56�H83。
被岡部(主角) 稱為「復甦者(The Zombie)」、「克莉絲汀娜(Christina)」、「助手」、「@cher」
於哥倫比亞大學腦部科學研究所進行研究。在腦部科學與物理學領域皆頗傑出。有一頭紅棕色的長髮。

<<命運石之門>> 原為xbox &#22021;遊戲
後來移植到其他機種
以及動畫化
(我冇乜心機玩lee類型遊戲, 雖然佢有中文字幕)

故事類型屬於 假想科學
講述主人翁 利用連接微波爐 &#22021;電話  傳送 電子郵件 (D-MAIL) 比過去&#22021;自己,
或者 傳送 記憶 (Time leap) 比過去&#22021;自己而改變未來,
甚至最後坐時光機返過去 !

全套動畫為24+1 集
(最後一集為DVD版先有)
雖然頭幾集&#22021;鋪排真係有D悶
但係只要捱過左
之後就會直接入戲肉

題材非常特別,
小弟推薦大家睇一睇

牧&#28716;紅莉栖 係屬於 傲嬌 屬性

坐時光機回到過去, 千萬別要與過去的自己相遇呀 !

與再版的白衣ver. 合照
恭喜樓主買到心頭好,我都想買呢隻,但奈何連某拍都找不到{:1_198:}
有無睇過佢既後作《ROBOTICS;NOTES》?
雖然故事上並無任何交接,但小弟都覺得係一部唔錯既作品。
我岩岩見到香港某拍賣有
不過價錢夠買2隻新出&#22021;黏土

續作我有睇呀 !
估唔到mr.映像管 個女會變到咁好打
而每次一聽到 籠中鳥 首音樂都會起雞皮 :time:
不過始終都係鐘意  Steins;Gate 多D
好想睇劇場版 :help:
回復 3# 惡魔貓仔

咦!係喎!呢個價錢都還可以考慮

話說我第一次聽到首籠中鳥既時候真係毛管棟,心諗:"乜咁邪呀":69:
動畫......我仲未捱得過頭幾集, 遊戲都玩左一次咁大把......未得閒再玩......
助手同"嘟嘟嚕"都興趣不大, 等緊出"喵喵" :love:

RE: Nendoroid No.130 牧瀬紅莉栖

回復 5# Viper

我反而冇心機玩lee類型遊戲
所以揀睇動畫, 你都快D睇啦 :)

我對嘟嘟嚕都冇興趣, 我覺得佢個角色設定有D煩 :(