Toysdaily 玩具日報

查看: 40926|回復: 74

[其他] DIY for山口ironman~hall of armor預告(finish P.5)

新人發帖
可以有小小字講解下嗎??:44:
新品定自制??????????????
DIY呢ka,都未完成得晒{:1_198:}
新人發帖
kimto 發表於 27-5-2013 11:21 AM

等待樓主出教學.......

材料有:雞蛋兩隻,糖呢就兩茶匙,仲有D橙皮tim{:1_203:}
haha...唔計led一眼望哂,forex board 2mm,5mm,銀灰色裱貼數呎,亞加力膠片(之前畫好size,膠片鋪開定料)

跟之前畫好既size畫過去forex board再cut番出尼
加油!~我这里有主角了~差你的场景哈哈!~
加油!~我这里有主角了~差你的场景哈哈!~
fengyangkun 發表於 27-5-2013 03:49 PM

山口mark1未出,已補購再版mk5 mk6,但仲欠mk4,唔再版既話,yahoo炒價都冇辨法:63:
回復 7# fengyangkun
大大的MK IV同MK VII比例改得很好,tony更是強到不用說...
這裡的大大真是太強了{:1_222:}
等待樓主出教學   ....................山口...HOTTOYS

cut完出尼,再用銀灰色裱貼,貼番上forex board上面
[img][[/img]
貼完痴上去之前已開好尺吋既膠片兩面

底步畫成梯型,上下距離越大,合併後弧度越大
回復 11# kimto
請問forex board 同亞加力膠片邊到可以買到?
鴨寮唔見有
等睇成品+ 教學, 希望有一日可以學CHING 咁自制一個{:1_208:}
我都係參考尼到d師兄制成品學整,第一次做手功麻麻:unhappy:
喺太子上海街有間"義記"可以買到forex board同裱貼,價錢仲:71:
膠片附近好多膠片鋪,價錢差唔多
led鴨寮街兩邊d鋪平d
跟手一組一組合拼番佢