Toysdaily 玩具日報

查看: 16024|回復: 18

[其他] 太陽報: 鐵甲鋼爪HT 1/6 Red Snapper

由電影預告,再到宣傳海報,今集《Iron Man 3》嘅宣傳重點,除咗有新型號MKⅩLⅡ,仲有數以十計首度曝光嘅Iron Man新機體,不過當你入場睇戲之後,與其話佢哋係曇花一現,不如話係為咗令Tony Stark「還俗」更貼切。當粉絲在大銀幕上花多眼亂,仲未搞清楚佢哋嘅結構分別時,Hot Toys就以1/6形態,將箇中細節巨細無遺地重現出來,最新發表嘅MKⅩⅩⅩⅤ Red Snapper,既有充滿肌肉感嘅「波地」,仲有一對大型鋼爪,搶鏡程度比起主役機MKⅩLⅡ及War Machine等不遑多讓。

與前作互動                                       
「當初我哋推出Poser Pose Series系列,除咗希望呈現更有力、更有型嘅甫士外,最希望係部分組件可與MMS做到互換,令玩家享受到另類樂趣!」HT主腦Howard如是說。作為PPS第二炮嘅Red Snapper,就係基於以上條件誕生,最搶眼嘅一雙鋼爪,可以拆出嚟,再裝喺之前嘅MMS MKⅣ及MKⅥ身上,而且頭部嘅Ball-joint位亦都相同,玩家可將儲落嘅真人頭雕套上去,扮成Tony Stark親身着咗Red Snapper咁款,可玩性相當高。                                       

可動性直逼MMS                                       
同稍後推出嘅Igor一樣,Red Snapper擁有巨大Body,雖然已經縮成1/6,但高度依然有成34cm,比起傳統1/6 Figure高得多,相當有氣勢。另一方面,同以前嘅人形盔甲唔同,Red Snapper係切切實實嘅機械人,所以捨棄咗流線身形,全身上下布滿重甲、電線及伸縮桿,配合金屬及舊化塗裝,整體上比起以往嘅Iron Man更加Robotic!更難得係大Body都有不俗靈活性,全身關節多達20個,數量直逼MMS,基本上除咗腰腹唔識郁外,頭、手、腳、爪都有可動關節,舉高巨爪時亦不會令Figure失衡,見出HT喺重心分布上落咗唔少工夫。

個Tony頭俾太陽報影到咁
放耐左會好似monger般裂嗎?
mk Vii頭雕ok喎!:58:

Who are you??
Tony個死人頭挑極都唔似
都唔知咩原因
好唔掂..........................
冇人買ga la
比返過Mark Vii VIP gift 先啦:36:
回復 8# sskytoy

絕對認同!唔送頭盔罷買啦…:45:大細超!
我有入,我覺得它霸氣。。。沒送戰損頭盔!新加坡。。唉
回復 3# twinsenckw

不會像Monger!MK35腳不大。MK38有可能像Monger,我怕
頭像被屏蔽
回復 12# 97015830

得1個腰不可動,我覺得腰不需要動。
Tony個頭雕挑得比真人還要英俊,但都係唔似law
Still consider to buy it or not. After knowing the bad new of the gift, I can easily make my decison.{:2_330:}