Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 日本仔的誠信 和 舊物新買-超合金魂GX-13 超獸機神Dancouga

回復 27# 老文

舊個D係幾好{:1_197:},但我擔心新個D逐漸ROBOT暈化.
回復 33# Chandlermok

如sr隻真萬能俠真係好正..可動關節..合金比例..上色精準..價平..看似簡單but好好玩{:1_208:}
[quote]一定唔會同大雄玩具買野 等佢D貨儲到發黃
SNAKE.7 發表於 2-4-2013 02:18 PM [url=http://toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=6844863&ptid=204964

係啦~之BID前過佢野,態度好到呢.... 都唔知D買家係咪驚左佢比負分先比正分佢,唔係真係諗唔到點比得落手的理由.
回復 35# 宇宙之王者

佢真係趕絕自己...我有個朋友出名eq夠高的都頂佢唔順..呢d鋪"執不足惜":67:
恭喜大大入到好物!
但誠信方面,我又唔係咁認同。
事源最近我都係日網入左DX Kuuga車同DCD限定車,
兩位賣家都寫全新品。照常理DCD車全新都正常,kuuga車係13年前喎?仲有全新?
結果到收貨之日,kuuga車真係全新,膠紙都未開!勁開心!
但係DCD車就反而係2手!所以,日本人都唔係個個有誠信既!
不過香港bid真係要搏,好彩我上次十六魚全新,冇比人昆
小第買日本人d中古書又係好鬼多都勁新.:p
5年前我去到秋記二手店買合金,玻璃櫃裡面同款擺了兩盒,

一盒已開封中古,一盒標全新,最後我揀了貴d全新那盒,

我用盡方法問店員可否check 貨,雞同鴨講下佢只識耍手擰頭,

最後夜晚我回酒店拆開是100%玩過的, 雖齊件但心裡對這些二手店失去信任

樓主買到對版GX13當然值得恭喜,在我而言是覺得一半夠運氣搏一搏
可否pm那間日本中介,20魚是否巳包銀行手續費,當地及運去香港運費.
恭喜大大以滿意的價格收入好物
這款我也很想買
但價格居高不下
只能作罷
恭喜 Gazza ching 入到好物, 不過唔知點解宜家睇唔到d 相:45:
宜家又睇到d相喇, ching 有冇入飛影呢, 如果ching 餓合金魂太耐, 建議你飛影都唔錯
支持合金魂 post !! 恭喜今時今日都仲可以 20K 買到 GX13 !! 實在可喜可賀。
日本人就算 2手嘢,都真 ...
gantz414 發表於 2-4-2013 09:20 AM

Thanks support!! 但HK$2k算是超支了。。。。
請問ching如何在日本阿瑪遜買野?
sabaoth 發表於 2-4-2013 09:34 AM

1. 在Tenso.com開個account(這樣你就有了一個收貨的日本地址)
2. 設定香港收貨地址
3. 在阿瑪遜開個account
4. 并設定兩個收貨地址,一個為你香港地址,另一個為上面第一步Tenso提供給你的地址
5. 在阿瑪遜買東西
6. 付款前,阿瑪遜會要問你送往哪個地址
7. 某些貨物可直送香港。如不行,就選送去上面第一步Tenso的日本地址
8. Tenso收到阿瑪遜的貨后,會發電郵給你,要求你付運費。
9. 付費后,就會寄到你上面第2步的香港地址。
恭喜大大入 二手 破處......
星月夜 發表於 2-4-2013 09:38 AM

個人原先沒想過有得破處。不過,破處只有心理上的感覺,生理上沒有覺得什麽特別感覺。:shy: