Toysdaily 玩具日報

[詢問] 我隻黒雪姫 Accel Assault Ver.對翼好鬆,可以點搞

我隻黒雪姫 Accel Assault Ver.對翼好鬆,可以點搞,
{:1_198:}{:1_198:}{:1_229:}
自問唔係專家,用最簡單既方法,blu-tack{:1_201:}
鬆成點?...

建議唔好搞... 攞出嚟擺幾個Pose...影相... 放上嚟「分享」... 之後入翻盒收藏... 搞掂...

小櫻上
同樓主有同一煩惱, 解決方法係收起對翼唔玩... :56:
鬆成點?...

建議唔好搞... 攞出嚟擺幾個Pose...影相... 放上嚟「分享」... 之後入翻 ...
小櫻 發表於 27-2-2013 11:52 AM

開頭都hold雙翼全開狀態,之後抽插左陣,就墮晒…dup晒…完全冇力,pose都擺唔到{:1_229:}
開頭都hold雙翼全開狀態,之後抽插左陣,就墮晒…dup晒…完全冇力,pose都擺唔到
abc007 發表於 27-2-2013 01:32 PM

人家是女生來的... 你咁樣抽插法... :47:
小櫻果盒未開... :67:
閣下係裝拆果樹鬆... 唔係個Ball joint鬆呵...:67:

方法有幾個嘅...

1. 用些少Blue Tack...

2. 搽些少AA膠响個Ball Joint個插柱上... 些少薄唔好太多... 等完全乾先好插翻落去... 如果變得過粗拮唔入就搵啲幼沙紙(請自行判斷何為之幼沙紙... 砌過模型就應該曉...) 慢慢修整翻粗幼...

3. 唔用AA膠可以噴/油一層透明油(模型用)上去... 作用都係加粗條插柱

4. 搣些少紙巾/廁紙... 無錯... 係廁紙... 要單層... 包住個BJ插入去... 「必」咗出嚟果啲就搣咗佢...

5. 請自行動腦筋...

小櫻上
回復 6# 小櫻
我明白了,我回家後試試,謝謝:64: