Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] [史前舊物] 極魂No. 002「鏡中的御龍者」幪面超人 龍騎

回復  lagann
唔係太明, 即係大大果隻有關節斷左??

回復  cliffordchan107
畜生bandai 既次序應該係 ...
神打魔帝 發表於 25-2-2013 04:10 PM

可能技術進步咗, 好多電單車都比舊sic的好玩~~
回復  lagann
唔係太明, 即係大大果隻有關節斷左??

畜生bandai 既次序應該係 ...
神打魔帝 發表於 25-2-2013 04:10 PM

未斷,不過始於都係膠,咁裝拆法遲早會斷,況且咁做又唔使下下換手咁麻煩
回復 17# lagann
你又岩, 我隻agito 既手腕ball joint 同 劍既肩甲都報左銷:die:
頭像被屏蔽

同ching 真係同道中人@v@
其實我個blog 既版本仲有一小段內容, 係咁:

----- ...
神打魔帝 發表於 25-2-2013 02:34 PM

左出一隻右出一隻點及得上d-arts……數碼未出完(e家都仲未出完當初show過既……)就搞洛克人同徽章戰士(出兩隻就收工) 然後又出女神系列(跳樓大軍) 家陣連神奇寶貝都拎埋黎搞(dm rm pm 我心目中既3m都比佢拎晒黎搞……)
支持神打兄既極魂post:)
小弟也差不多買齊整個系列呢,確係平靚正:$
希望佢極魂出埋無雙赤龍~~~~~~{:1_218:}
回復 19# 流星XZ
咁又真係出得好散下{:1_237:}
不過如果計同系列 (拉打) 極魂大約 1年 4~5隻左右,
SHF 一個月都4~5隻啦 {:1_224:}

---------------------------------------------------------------------------------

回復 20# timothy276217

多謝大哥 支持{:1_238:}   
--------------------------------------------------------------------------------

回復 21# pein

X2 就咁玩完隻誌騎真係有D到喉唔到肺{:1_222:}
極魂無無雙龍先係最大既遺憾
toy4jeff 發表於 26-2-2013 09:27 AM

另一遺憾就是極魂騎士袍都無,
鏡獸咁大隻唔出/唔包都算,
連裝著/figma都一定包的袍都無,
也太慳皮了點,

本來還想拍個極魂版<喜愛夜袍>的...

回復 24# toy4jeff

無錯, 而且等佢翻出真係可以話無咩可能.....
極魂真係一個可塑性高, 但bandai唔多重視既商品線...........
宜家只被bandai 視為一個for 大版 sic 既商品成功實驗場,,,,,,,,

回復 25# cliffordchan107
無袍亦係knight 又係一個重大憒憾.....
神打兄出post 一定要支持,睇黎你D極魂應該儲齊啦!
神打兄出post 一定要支持,睇黎你D極魂應該儲齊啦!
ryu4103 發表於 26-2-2013 01:56 PM

多謝ching 既 長期支持:love:
極魂就應該全制霸左, 其中有部份都有雙入,

ryu 兄齊左未?
首輪極魂太弱, PASS左.

現在才想起, 過年前買的三隻舊極魂也未玩,
看多一次樓主的POSE, 然後拆來影影先~~