Toysdaily 玩具日報

查看: 30317|回復: 48

[玩具攝影] ~SR合金初入坑~ 飛越巔峰 Gunbuster

~SR合金初入坑~ 飛越巔峰 Gunbuster
由三年前SR第一作鐵甲萬能俠到依家, 小弟終於入手第一盒SR 合金了~

不入坑的主要原因係題材唔啱, 除左頭幾彈外全都是戰隊同新動晝, 對老餅嚟講無大愛.

講番隻Gunbuster, 可動算滿意, 但下盤HIP位裙甲完全無空間走位, 變相大腿向上提的空間有限, 爆地, 高跪姿等完全做唔到.

上色方面算係咁, 話晒都係合金系列, 無好似ROBOT魂咁用原色膠過骨. 件Gunbuster本身色水唔太多, 好似無戰隊系列咁華麗.

噴油出仍然有, 但小弟粗玩, 可接受.

出絕招嘅PARTS勁鬆, 影相時玩到爆粗, 相信上呢個件都係只此一次了. 心口反應爐組件一樣鬆, 笨大, 搞乜家伙呀?

整體來說, 唔計個D對小弟嚟講可有可無的散件, FIGURE本身算實淨簡潔好玩. 外型雖然修長了一點, 但蕭洒. 收貨.

盒圖:

吸塑:

可動測試1:

可動測試2:

肩膀抽伸位:

腰部抽伸位:

正式去圖~

後半PART係惡搞時間, 因為鋼斯巴達係由少女駕駛嘅, 所以.............

各位帥兄, 請請~~

比catcat影到升級{:1_226:}
Support, good ah!{:2_272:}
影得好正呀:71:
睇完呢個post都想買返隻返去玩下
睇完靚相有少少興趣買返隻黎粗玩:D
死火, 剛剛發現呂0記得影招牌Q手POSE添......{:1_207:}
Support, good ah!
Panzer 發表於 22-2-2013 02:43 PM

THANKS FISHFISH~~~{:1_227:}
比catcat影到升級
ZIN 發表於 22-2-2013 02:41 PM

其實小弟唔太識影機械人, 次次都反晒光, 勿見笑.:64:
sr好玩...謝大大靚相介紹:73:
影得好正呢..............仲多咗幾份女性味.........{:1_197:}
貓大家有玩合金呢∼
正呀好圖!:D
蒸蒸日上!:47:{:1_219:}
蒸蒸日上!
Panzer 發表於 22-2-2013 03:15 PM

小弟好似第一次係呢區食蒸,多謝魚魚,多謝版主。
貓大家有玩合金呢∼
正呀好圖!
Dick.Po 發表於 22-2-2013 03:10 PM

Thx dick 大~
小弟有收小量合金,不過極其鹽損,因為實在無位放了。

真心想要的就只有超合金魂出光速電神。:shiny:
回復 14# catcat

你還好,喜歡光速电神,我想要的太保郎相信沒什麼希望。