Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 模魂系列之...新星龍神丸(by:sumsum)

模魂系列之...新星龍神丸

股位位置joint 位不合格,因為模件製作失誤關係以致太鬆,根本連打開腳的pose、正常站立也辦不到...我是做了點小手腳才改善這問題,整體上模件夾口接合度比上次”創界人- 龍神丸”還差!
不過這是一盒平價入手的內地單位製作的模型,所以我要求亦不會太高...
這一隻我是重新噴色的,所以外表色澤看來是比原本實物好些。
下一款”超魔神- 龍神丸”我放棄了,始終對它沒有什麼愛~

More pictures at my blog: http://blog.yahoo.com/_B6O7XPSPR ... icles/1005997/index
回復 1# sumsum.com

GOOD WORK:71:
謝謝大大的製作分享
回復  sumsum.com

GOOD WORK
謝謝大大的製作分享
歐叉獅子 發表於 7-1-2013 05:33 PM

Thank you~:65:
:38:  我都砌左....整體幾型....可惜隻野下半身殘廢   就算我剪左小部份後腿位 .....但對於曲腳都係冇幫助

創界山龍神丸就唔同....下半身可動強好多

腳長design  但就冇得曲腳....真係設計上既一大敗北