Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 聖衣神話Ex 卡隆 起日本有D事發生左?

如果(尋x寳) 有本事返貨, 下次魂限都去佢地都訂先, 至少不會CUT 貨
cp12345 發表於 29-10-2012 11:11 PM

:65::65: cp 12345

ins panda said U a "ins 1/f"  , any reply ?? thx

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-194951-3-1.html
回復 211# S20081997

is 尋x

is 尋x

is 尋x
回復  S20081997

is 尋x
jo2joe 發表於 30-10-2012 05:17 PM

may be U PM CP12345 DIRECTLY ~
如果(尋x寳) 有本事返貨, 下次魂限都去佢地都訂先, 至少不會CUT 貨
cp12345 發表於 29-10-2012 11:11 PM

.........AD?:42::42::42::42:
尋寶老細團四眼哥s, 高佬, 瘦仔每逢有新野出,喺信、船、兆就必定見到佢地一袋二袋,就早幾日見佢地MP12精粉4頭埽完,過一個鐘尋寶廚窗49x. 你有實力真金白銀掃一堆賺錢其實冇問題,不過如果貨量小嗰啲就可能苦了一衆玩家:67:
本身係大炒家, 而家當開心大發現搵到好舖訂野:p

你地有貨唔比貨人有前科啦bor:x
利申:唔係熱愛星矢系列,路過既玩家~以下只是個人意見,如果你係要覺得我係打手,as you like~

小弟見近日各位CHING都為左星矢隻魂限而怨聲載道
好彩小弟無入尼個坑~
只不過都覺得苦了一班CHING~

睇見區內主要幾個POST,
都講衰仔俾唔足貨啦,IN'S班人點炒野啦
重有一D偽玩家既打手上黎尼度所謂發生
作為一個外人(因為自己只係喜愛拉打野)
我只係覺得,大家係唔係應該考慮唔再幫襯某些店舖

宜家既玩具業係慢慢萎縮,尼個係事實
好多人都話,玩具唔係必需品黎
尼個係一個事實,正如我唔買多條腰帶,變少陣超人
我係唔會死
我地都明白,在商言商,玩具店要賺係無可厚非既事
或者唔只係玩具店,只要係打開門做生意
就係無一個係想賺,唔通我係開善堂?
只係,你賺既係利潤定暴利?同你既營銷手法係點呢?

作為一個外人,我最唔明白,
點解我去你既鋪頭訂野,你係可以連一隻都唔會俾到我
而又會係其他既分店門口大大件放係當眼處兼擺個炒價呢?
如果我係你度訂左野,但最終你係唔會俾到我
咁我最初點解要幫襯你間野?

我相信經濟學既一句話:有demand 就有 supply
試問佢地尼班人點解會存在?
點解有一D真正有良心既鋪頭會結業
留下既就只係有
尋找珍貴寶物
光頭肥佬
等等既黑店?
佢地既手法點扑街,點樣賤格,為錢可以連商譽都可唔要
點解佢地重可以長存,什至開3,4間分店呢?
羊毛出在羊身上,
無錯,就係我地一班玩家去令佢地壯大

佢地既做法不嬲都係有問題我地係知道

但點解重要去幫襯呢?
唔係應該早就預左佢地會cut單,唔俾貨,擺炒價咩?
點解我地又死死地氣係銀包拎錢出黎?
我地無左一件兩件星矢係唔係會死?

作為一個玩家,雖然今次星矢既事係唔關我事
但係難保他日出一D拉打限定野會發生宜家尼個情況
我覺得,大家作為玩家都係一名精明既消費者
要令佢地尼D黑心店舖消失,只有一個方法
就係 唔再幫襯佢地

我預左俾D C字頭既偽玩家既打手話我好唱衰人地鋪頭
但我想講,如果一間店舖既生意手法係無問題
就點都唔會俾人唱衰
反而會唱好

講完
利申:唔係熱愛星矢系列,路過既玩家~以下只是個人意見,如果你係要覺得我係打手,as you like~

小弟見近日各 ...
qooho 發表於 31-10-2012 01:07 AM

師兄大大,就算全香港人唔幫親佢地,大陸人同外地遊客都會落黎買野,你可以禁到佢地唔幫親咩,冇可能,有幾次經過佢地店門口,都係大陸人或外地客係佢地度掃一袋兩袋,
如果你話唔好助大佢地,本地客對佢地影響其實細左,因自由行既影響依家仲大,
之前係電視睇d時事節目都有講,自由行係幫助到香港經濟,但就會帶埋其他負面影響,
所以係好矛盾既一件事,你又唔可以唔俾佢地落黎買野,
如果唔俾,相信唔係玩具業,係d金舖先出黎鬧你先,依家d金舖唔係靠大陸人個個拎幾皮野落黎買貨,唔通靠香港人咩,所以你講呢樣野冇可能做到

GAF 果邊星人話日本果邊嘈得好勁,
話要求笨大將卡隆變受注生產,或抽選一人二隻
睇下遲D笨大有冇好消息!
限量變量產,到時又有戲睇:66: