Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 青色素組俠

[詢問] 買MG/RG好?

RG除咗比例外,素組會較MG更好
如果你會上色既, MG絕對俾到你滿足
但如果你同我一樣懶惰成性/上色技術麻麻地既, RG絕對係一個好選擇
個人覺得:64:
RG係風潮, 玩得耐咗好快厭, 雖然精密, 不過零件太細的確唔討好......
MG係就係貴D, 不過大大隻, 擺O係屋企都起眼D啦~
有RG咁精密同時又唔洗咁細隻
(姐係其實自己覺得, 有D野唔係你話變細咗就係「精密」咗lo:45:)
反正錢都係要比:66: 係就買隻大隻d架啦~:43:

如果問有咩好既MG推介, 自己都覺得00的確唔錯...
雖然都出咗一段時間, 不過呢排出既爛AGE, 番兜SEED, 同埋Wing的確唔係自己杯茶...:64:

反而00 o個4隻 (3隻半?) MG都出得唔錯
007GS 比較有氣勢
不過自己最鍾意就係EXIA :*

:64:
模型 我首推 MG ,因為精密 可動及造型都較討好,比例適中 ,缺點價錢較中間至編高
Rg 本人未玩 聽人講好壞參半 精細 但比例細 而且 暫時款少
你新加入 如果鍾意justice 我建議你試rg
一比例岩你玩開
二正義未有mg出
三 同暫時價比 只有i justice 平均要32x 價錢差不多開二
我覺得可以一試
題外 我都準備 處女作rg 獻比justice:love:
有心有力又冇眼花, 而且屋企又唔多位, RG吧!
有心有力但有眼花, 屋企有位GE話, MG吧!
唔想眼殘既玩MG 想試下眼力可玩RG:38:
MG開發左10幾年, RG最先有!:45: