Toysdaily 玩具日報

查看: 12561|回復: 4

[改造交流] 為左SHF V3 有佢既坐駕而決定一改良景品舊車

自從笨大出SHF呢條line,就一直估佢會出舊既一眾拉打;由其V3,真係期待左好耐呢!
產品一出,亦無令我失望,至少比例上做得真係唔錯;
但V3既配件中,有一樣唔係所有SHF 拉打系列有既.....就係握電單車既專用手,
難道笨大有計劃出其坐駕﹣颱風號??
講番呢次,因為景品出既颱風號,前叉係梗死既,要擺有靈活性既pose就一定要改,
所以今次膽粗粗咁...少改一下,工夫唔係好多.....
技術有限,還請見諒!!

唔錯喎,thx
咁改到轉得,定只係擺側左車輪?

回復 3# 冰川

呢款景品,本身前叉是不可以左右擺動兼且個轉向位係一體式,所以自己動手改。
首先成組前叉用cutter cut 出黎,再用膠條重新做番成組既“轉向”組件,唔係太複雜。

借用呢個網址(希望網主見諒)見到原件.....作一個對比!!
http://blogs.yahoo.co.jp/tfcybertron/29485756.html
回復 4# Ellis430

明白~
因為在下都有依架景品~
車頭轉得真係正好多~:71: