Toysdaily 玩具日報

查看: 10694|回復: 21

[LBX] 10月 LBX 033 Zeus

定價1500日圓

http://www.amiami.jp/top/detail/ ... Y-RBT-2608&page=top

イカロス・ゼロ、イカロス・フォースに立ちはだかる最強の敵、ゼウス登場!

クリアパーツの差し替えで、専用武器ゼウスの槍(仮称)の3形態を再現!

咁快就出最後大佬啦~?! :@
咁快就出最後大佬啦~?!
車仔 發表於 17-9-2012 02:08 AM

嚴格嚟講係劇場版大佬,個半鐘頭一套劇場版直接出大佬好正常吖。。。
但係33隻LBX佢最貴:49:賣到千五日圓,唔通體積大一倍?
霸氣得黎,個身又太過q版…:50:
嚴格嚟講係劇場版大佬,個半鐘頭一套劇場版直接出大佬好正常吖。。。
但係33隻LBX佢 ...
鷹頭獅 發表於 17-9-2012 06:57 AM

027SIGMA ORBIS最貴, 2000日圓的
套野都未做咁快出埋模型, 唔係掛...係都應該出埋電視個D款先啦
redfish 發表於 17-9-2012 09:54 AM

我諗鷹頭獅大大系純指單體机
我諗鷹頭獅大大系純指單體机
lacus 發表於 17-9-2012 02:25 PM

不過027是分唔到体的, 只能當佢是單體机
佢又唔出殺戮機械人
如果唔係買隻擺下都幾過癮~
redfish 發表於 17-9-2012 02:27 PM

雖然027系分吾到体
但大致上系三部机既份量(一定吾系一部机既份量)
個三部机分開買1000yen1盒 咁先叫單体
但zeus 1盒單体 1500yen
打個比喻:某動畫三部机合左体,因為某些原因永遠都分吾到体,咁這三合一既机体系咪叫單体机?
redfish 發表於 17-9-2012 09:54 AM

多謝提醒。其實真係唔應該計埋027,因為性質無從比較。。。
設定上佢係合體機,大盒啲好正常,雖然佢咁出係又一搵笨作。。。

redfish 發表於 17-9-2012 02:27 PM

你咁計就唔啱喇,027係一盒賣2100日圓嘅模型,但設定上係合體機,就算佢分唔到體都係合體機。回應上文,正因為無得分體�合體所以先話佢係搵笨作
佢又唔出殺戮機械人
如果唔係買隻擺下都幾過癮~
benlo2424 發表於 17-9-2012 11:08 PM

咁大隻,賣到5000日圓都似,最弊佢唔係LBX嚟呢。。。
雖然027系分吾到体
但大致上系三部机既份量(一定吾系一部机既份量)
個三部机分開買1000yen1盒 咁先叫 ...
lacus 發表於 18-9-2012 01:39 AM

你明我講咩咁喎:34:
上一輯boss伊弗列特都係1260日圓,點解呢隻宙斯會貴咁多??
你明我講咩咁喎
上一輯boss伊弗列特都係1260日圓,點解呢隻宙斯會貴咁多??
鷹頭獅 發表於 18-9-2012 07:20 AM

會吾會系伊弗列特既邏輯..大隻d就貴d?
會吾會系伊弗列特既邏輯..大隻d就貴d?
lacus 發表於 18-9-2012 02:06 PM

笨大不嬲都係咁架啦,所以咪問宙斯會唔會高伊卡諾斯成個頭囉。。。
得個大字無用架嘛,都要抵玩先得架。暫時剩係知佢有三段變形武器。。。