Toysdaily 玩具日報

查看: 12563|回復: 30

[玩具攝影] Ultra作戰第一號---Ultra act Ultraman Ver.2!!

1966年, 超人吉田於日本開始播影, 開創超人系列!!
2010年, Ultra act系列正式開始, 而打頭陣嘅就係超人吉田! 只可惜技術尚未成熟, 當時嘅吉田關節鬆, 造型一般!!
黎到2012年, Ultra act開始出六兄弟系列, 先有5月嘅Zoffy, 獲一致好評! 但貨量少, 被無良炒家托至天價!
而黎到7月, Ultra act終於番出吉田, 實屬fans喜訊, 得以新body重新接觸Ultra act吉田!

Box art沿用Zoffy銀紅風格!

開盒!!

造型同上色一流!! 關節有新設計, 唔可以話唔好, 但整體Zoffy會較佳! 尤其係股關節!

Compare with Ver.1

可動測試

關節有新設計, 唔可以話唔好, 但整體Zoffy會較佳! 尤其係股關節!

配件一覧:

光線件比舊版更有氣勢!

新特效件!

Pose time!

VS Ultra act Baltan II

VS UMS!

着袍!!

With Zoffy!

V住等Taro!!

最後, 可動進化使!

後記:
今次Ultra act吉田, 的確比舊版進步左好多! 但如同Zoffy比較, 總有少少說不上的不足, 話雖如此, 吉田亦屬必買之作!!
下次Ultra act分享, 如無料外, 將會係下星期嘅魂shop限Jean Killer/Jean-9!!
敬請期待! Thx for watching!!

支持超人post:71:,Ultra act吉田同zoffy都好正,2隻都有個萬能key!:61:
好貴:50::63:
  1. :80:
複製代碼
:42:身高差D對我黎講真係一個缺陷
好正呀!!!6兄弟真係必入!
多謝herculus兄咁詳盡既介紹:77:
雖然身高分面確實出咗小小問題,不過小弟都會入:73:
小弟聽日睇下有無緣入到佢先:43:
多謝ching介紹,可惜我今日去精口口囗........得個吉,請問ching幾銀入呢?
吉田正:shy:
睇尼六兄弟都係無緣入手
惟有希望笨大出多d平成...
吉田新版的確非常正
都係隨緣吧!唔想用4魚價錢買!:80:
沒有行貨就隨緣吧~~~~~多謝大大分享~~~~~~:)
支持超人post !!! :35: 佐菲幾時先可以入手呢...:42:
今日下午我都去過ssp米青三口問,話賣晒。但見到有幾sets放咗係一便。唔知係咪留咗比熟客。
已心灰,放棄六兄弟。:die:
唉:56:
utlra act 好似抄家玩晒.............
想買都買唔到
睇起真係好有回憶~~~皆因我細個好中意Ultraman的~~~:handshake: