Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] Justice League《正義聯盟》

不過基斯頓比爾( Christian Bale)將不獲邀請再演蝙蝠俠
乜唔係話佢自己唔肯拍咩 好似係佢自己唔肯做ja w ...
健一仔 發表於 14-7-2012 10:09 PM

真可惜:42:個人比較喜歡呢代布魯斯偉恩
《正義聯盟》我喜歡
回復  月心

new 52 JL都ok
不過故事未夠深度
andrew_wongyk 發表於 15-7-2012 07:48 AM

幾個超級英雄炒一碟,要深度真係好難(復仇者都係睇畫面睇美隊)
如果要深度就將用卡通電影Justice League: The New Frontier都得
主要英雄又講下出處,最後玩美國精神一起打異形
superman man of steel 冇底褲 , 不如 wonderwoman 都唔好著
人物 發表於 15-7-2012 01:10 PM

你放心,佢地會俾返條長褲佢:x

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20140428/52423956

DC Comics旗下動漫《正義聯盟》(Justice League)改編成電影版一直只聞樓梯響,不過DC似乎見到對手Marvel《復仇者聯盟》(The Avengers)系列勁收,所以今日DC終於宣佈會喺16年拍完《超人:鋼鐵英雄》(Man of Steel)續集《Batman VS. Superman》之後拍《正義聯盟》,不過上映日期未定。《正義聯盟》導演會係超人系列導演薩克薛達(Zack Snyder)再操刀。

雖然未講角色,不過一般相信《Batman VS. Superman》中嘅亨利卡維(Henry Cavill)會繼續做超人,班亞弗力(Ben Affleck)擔任蝙蝠俠,而女模Gal Gadot會繼續做神奇女俠。

順帶一提,《正義聯盟》都好疊馬,除咗超人、蝙蝠俠同神奇女俠,仲有綠燈俠同閃電俠等等。再提一提,班仔曾經做過夜魔俠,無錯,係Marvel嘅夜魔俠。

晒鬼氣啦,N年前已經傳話要拍,結果次次都係得個吉
唔係見人地復仇者咁收得,DC會繼續搞聯盟 ?

由英雄重拍開始,條條都唔見有伏筆,依家咁樣格硬撈埋一碟,我就真係唔期待了
晒鬼氣啦,N年前已經傳話要拍,結果次次都係得個吉
唔係見人地復仇者咁收得,DC會繼續搞聯盟 ?

由英雄重拍 ...
ec8759 發表於 28-4-2014 02:23 PM

本來諗住'蝙蝠俠與超人'可以好好睇睇
點知又加左神奇女俠
cyborg又會露下面
第3集己經要黎Justice League
綠燈俠又接番上次果套?
Flash/Arrow跟電視?
Marvel用左幾年先鋪到Avengers
無錯,我信DC就咁出Justice League票房都唔會差
不過連動性同世界觀都係輸比Marvel囉
要等2016先出超人2{:1_236:},之後先出會唔會真係太遲呀∼∼∼!
我覺得DC風格始終都係比較個人化. 如果將不同角色加埋一齊都唔易. 不過作為fans都係期待的, 講真有人拍已經好開心了, 希望可以比到d新野大家, 同漫畫版有不同的感受!
扮神奇女俠o個位幾索:35:
年年都話拍,次次劇本去到高層都過唔倒
要等2016先出超人2,之後先出會唔會真係太遲呀∼∼∼!
brian_ctw 發表於 28-4-2014 03:12 PM

好似話2018已經出Justice League
得2年拍攝時間
MOS2同JL 中間唔知有無多一套solo電影做連結......
如果無...MOS2 應該最後要留好多伏線/WW,superman , batman已經聯手
幾個超級英雄炒一碟,要深度真係好難(復仇者都係睇畫面睇美隊)
如果要深度就將用卡通電影Just ...
月心 發表於 15-7-2012 02:51 PM

被你看透了,師兄好波!!!{:1_208:}
神奇女俠係狂野極速果個比堅尼誘男人摸bat bat套指紋的女車手!:D 估唔到第6集瓜咗……而家係超人2會再見番她:shiny:
回復 57# getter1234

正義聯盟入面,得BATMAN係好收得,其他都真係差少少!
拍唔拍得成都真係成問題:sad: