Toysdaily 玩具日報

查看: 6893|回復: 16

[玩具攝影] 無聊一影:S.I.C.Final Form Kuuga&Agito

無聊分享下兩隻舊Final Form先~
Kuuga為竹谷隆之作品,Agito刖為安藤賢司作品
風格有D唔同,擺埋又幾夾~

Kuuga較為早期,關接未夠成熟,可動極低
不過上色同造型,依家新嗰D係冇得比

Agito關接開始步向成熟,不過太鬆
武器為金屬製,結果出現不舉問題...
而且握刀嘅手...造型似乎唔係握刀...

小弟三隻Final Form

丫﹗有點覺得「新不如舊」既?﹗
舊古加雖然「行動不便」不過做型真係好靚
舊終整sic古加又惡又霸...就咁企響道..已經殺晒...:71:
我都覺得舊版先有個種sic個種霸氣:35:
PS:新版吾系吾好,但好似無左果種生化味道
回復 2# 多其
舊嗰D好大膽咁改動...新嗰D太著重可玩度...:(
回復 3# ryu4103
造型絕對殺食~
外形已經勝過可動~:$
回復 4# 老文
霸氣係數一數二:71:
新嗰D D氣勢去哂邊...:help:
回復 5# deepz
新嗰D太著重可玩性喇...S.I.C.味道漸漸減少...
不過遲下隻OOO應該有救:shiny:
Super Imaginative, 現在莫說Super, Imagination也所剩無幾:42:

好心Bandai出多幾隻怪人:79:

兩隻改造野前來應援啦~
竹谷版Kuuga確實系登峰造極,唔計極差的可動性的話,造型同比例可以比滿分(所以我都只改改可動而已~)
安藤舊版阿極陀就好多野要罵啦,整隻風格上系"借鑒"竹谷風,但只得其型而未得其神,燃燒Form仲算可以,肌肉感十足,但閃耀Form就太多問題啦(呢度就不列舉啦..相信各位玩家都有罵過呢只)
簡直是藝術品...靚到哇:71:
回復 8# antitid
唉...開始冇咩味道喇...:what:
怪人的確應該出下
不過遲下隻OOO應該有救
回復 9# love17173
改得好!改得妙!霸氣激増!:$
大大嘅Agito真係好過原版多多聲~:71:
回復 10# ekim11
S.I.C.本來就應該係藝術品~:78:
依家開始冇咗呢個觀念:38:
雖然無玩 SIC~~~~~~仍支持好相分享~~~~~~終極古迦確係幾靚~~~:43:
支持森記兄! :71: 兩隻final form真係比而家既rider有過之而無不及! 好有殺氣!
Ultimate Kuuga~~~~~~~~ My best favourite for all Riders and hope I can see Vers. 2.0 for it later!  :)

Great sharing and share mine here for support!  Real Ultimate! :shy:

回復 12# Somebody_Ex
多謝支持~:77:
終極古迦就咁企已經殺死唔少人:$
回復 13# jono_grace
多謝支持~:77:
過往D設計有心機好多~唔會下下跟足原著~:43:
回復 14# Douglas.M.Saint
thx for support~:77:
黑目殺死人喇~:35:
2.0...有D驚佢出依家DCD Kuuga個cute樣...:26: