Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 12”人偶玩樂FAQ

老實講,大大見小弟無係關於紛紅底嘅帖子發表過意見,就知惡搞啦。

其實小弟都有同圍內朋友傾 ...
catcat 發表於 24-5-2012 07:11 PM

嘩!!!!
原來貓兄咁多"架生"都搞佢唔掂, 咁小弟真係唔諗喇(因我隻MK IV頸背已變色了)........:56:
very useful, thank you~~
very useful.
Thank you so much.
Very nice tips to share!  Especially like the head and neck fitting work!
而小弟有器材都唔試嘅原因係: 太花時間,而且對HT,對IRONMAN嘅愛已經不太大。

有時間噴油我 ...
catcat 發表於 24-5-2012 07:16 PM

等睇catcat大嘅五星黑騎士靚相
想問

如何保養公仔令他們避開年尾的世界未日?
當發現公仔同你說話, 是否需要求專業栛助?
錢太多 ...
chankb 發表於 24-5-2012 11:56 AM

頭一個問題應該請教魔君。

遇到第二個問題要接受思覺失調治療

身痕可以dayday啦小弟買d貓毛番屋企,最多計平您。

最後一個問題不如等布老師解答好嗎?
:help::help::help::help::help:
CAT 大
:77:
:71:
:35:
This is useful! Thanks!
回復 1# catcat 有图仲有埋步骤
正!!
多谢猫哥。。**猫哥,你令细佬捻起一句金句:大佬喺咁做架!!:71:
Thank Cat Cat, 強貼留名:71:
感謝樓上各方好友支持,在此謝過。(逐一回文恐怕會變成呃post了。)

特別多謝凶星大幫手解答,thx!!
回復  catcat 有图仲有埋步骤
正!!
多谢猫哥。。**猫哥,你令细佬 ...
watershoh 發表於 25-5-2012 02:06 AM

小弟無做大佬,好耐了

自從參加左洗底計畫之後,個人正氣左,自信番晒嚟,重無熱氣添。:71:
感謝樓上各方好友支持,在此謝過。(逐一回文恐怕會變成呃post了。)

特別多謝凶星大幫手解答,thx!!
catcat 發表於 26-5-2012 07:30 AM
我都係識少少, 睇你post 學到好多野~

另外頭雕cut 頸+5MM膠筒, 可唔可以影張相睇睇~thx:64:
我都係識少少, 睇你post 學到好多野~

另外頭雕cut 頸+5MM膠筒, 可唔可以影張相睇睇~thx
凶星 發表於 26-5-2012 08:29 AM

個一part係不夠詳細,sor.

膠喉管可以係金魚店/五金鋪買到,有唔同直徑。

只要睇番您用嘅素體ball joint直徑,剪一段啱直徑嘅膠喉管,用補土埋入頭雕內便可。

好處係頭雕可長可短,要長頸時,拉鬆少少就ok,反之亦然。

可惜小弟四月搬屋時大部份figure pack了箱入了倉,暫時無圖無真相了。:64: