Toysdaily 玩具日報

查看: 35682|回復: 37

[玩具報告] 十季了.殺戮遊戲的拾荒者—鐵血戰士S Predators Noland

老實說,作為FANS的我對PREDATORS 的劇情確相當不滿。
一班勁人無啦啦被捉去異星做獵物,Royce又好似理所當然的知道一D野,D人又跟佢一直行(行去邊呢?)
比狗追完又差D比陷阱殺死,行行下又死一兩件......明明有好多個籠但出得一隻既怪物都出埋啦(成本問題嗎?)
終於,神秘既人肉PREDATOR現身啦∼(重要係我最愛既Morpheus出場啦)
但點知佢只有幾分鐘戲份,解釋了PREDATOR有兩種......之後重比PREDATOR一野爆瓜埋......
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
但作為PREDATOR的一份子,角色設定的確非當吸引,一個人居然隻身殺死2,3隻PREDATOR。
可以想像的確有佢既強悍之處,人類如何使用異星人的裝備呢?(佢重識用隱形!!)支炮又唔似人類武器丫∼
以上種種,只能靠幻想同玩具補完......

由於劇中並沒有出現的PREDATOR全武裝都出齊了!!
很感動呢∼到底原設定是否有此一幕?的確大大浪費了這一身好造型!!
可自行組裝的PREDATOR裝甲的確好玩好多,大部份的裝甲都可自由裝卸。
有3對手套,全身護甲,PREDATOR頭盔(日式的!?),骨斧,外星炮(!?)
重要的是附有PREDATOR的茅!!這是CP沒有的裝備,有佢CP就可完美補完了!!

先來Noland的基本裝備,基本上全身都有舊化,如重口味者可自己加強舊化。

【反熱能護甲】非常精細,尤其左肩護甲帶有強烈和風武士感覺,重留下
Predator綠色的血呢∼

Noland 明顯比Matrix 時的Morpheus發肥不少,有人說Noland造肥左,但戲中的確如此,真係歲月催人......

步入中年既Noland再加上點點白髮,重現【拾荒者】的感覺。

唔睇戲都FEEL唔到佢原來咁賤....不過適者生存,佢的確做到了。

自行更改的輕裝:
留意心口的反熱能護甲在說明書中是不能拆除的(要拆除就要破壞其中個痴死的扣)
而左肩的護甲連接位比較脆弱,所以都係唔拆好過啦∼(後果自負)

留意今次用既係黑人大隻包膠BODY,由頸到心口用上包膠,關節不外露效果不俗。

如果有拳手套裝可以自改一個中年拳王呢∼

可惜的是只附帶一對拳頭,如多一對開手就好了。

真正的全套武裝要拍一張呢∼

骨斧在劇中只用作生火之用......咁好既武器唔好浪費,大家一齊幻想一下過去果十季佢點生存吧∼

原始的戰鬥,像土人嗎?

Predator的茅,可伸縮造工精巧。一齊打獵吧∼

如意棒,伸長!!

而劇中唯一的裝備就係呢個LOOK,第一眼望真係幾有型的!!

異星武器比試版時追加一些網,效果不俗。

到底支槍點用的?有有人教我?

心口條帶都係戲入面冇的,到底有乜功能?

兩種裝備齊發,鐵血無雙!!

裝備了頭盔的造型,劇中可以發動光學迷彩隱形效果。

因為冇肩炮,所以沒有紅外線裝置;因為沒有外線裝置,所能不設發光....(自我安慰)

受死吧!!Predators!!

頭盔的質感及造功感覺良好,後面3塊布是軟的。

大家最期待的,還是肥佬黑人Predator的造型吧∼

穿上一身護甲的Noland的確相當威武∼

到底這身護甲源自那一隻Predator呢?定係佢都學人玩自組呢?

只要帶上頭盔.....

凡人都即時變威......

又要威又要帶頭盔∼㗅呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀

立即化身異星狂戰士!!

充滿殺氣的造型∼

大家可幻想原本護甲主人的模樣嗎?

今次的鐵爪變回軟膠的了,有點可惜∼

但上色都不錯,開頭我重以為是金屬的呢∼

人類應加入一些功夫起手式吧!

作為獵人,身上帶支茅係好正常的。

咁有型當然擺多個POSE∼

頭盔附有一對金屬管連接手甲,質感良好,是彈簧嗎?

背面一覽

最後附上各部份CLOSE UP

P.S.一個問題,戲入面2派既Predator都可用各自手上的裝置控制飛船,其實Noland又是否可以用佢來返地球呢?(當然Predator都可以再引爆佢....)

今次報告就此告終,多謝大家收睇。
有愛既就請留言鼓勵下啦∼下次再見!!:77::77::77:
P仔FANS , 一定支持
岩岩已收到CALL拎貨
大大靚相好正!:71:
not bad
滿意....................................
not bad
滿意....................................
唔錯o既一款,但角色冷門,我相信一班Predator死忠先會訂。
頭雕同body好似有色差,係光線問題嗎....????
之前Predator S三兄弟都齊齊插水,
之後C.Predator都同一命運,
唔知呢款會唔會呢....!!!!!!
唔錯o既一款,但角色冷門,我相信一班Predator死忠先會訂。
...
kafai1978 發表於 11-4-2012 04:14 PM

呢隻插過 1 牛都唔入.....太唔鍾意呢個角色 :34:
好正 ... ... ...
好有心機呢,最好睇係文字介紹:43:
...
kafai1978 發表於 11-4-2012 04:14 PM

我諗今次d人學精左唔會掛,
個時炒家入大量炒到反哂艇,
呢隻經過個幾次後,應該唔會有咁既事發生
老實說,作為FANS的我對PREDATORS 的劇情確相當不滿。
一班勁人無啦啦被捉去異星做獵物,Royce又好似理所當 ...
Dick.Po 發表於 8-4-2012 11:55 PM

讚 x 10, 超靚圖, 未能取貨既話唯有欣賞住大大的吧~~
P. S. 唔係搵已去世既人玩, 但呢張真係有D似羅君Left..........
我諗今次d人學精左唔會掛,
個時炒家入大量炒到反哂艇,
呢隻經過個幾次後,應該唔會有咁既事發生
JUNOWONG28 發表於 11-4-2012 04:41 PM

應該唔會好似之前咁大插la~
最多唔會抄太高~
應該唔會好似之前咁大插la~
最多唔會抄太高~
E神 發表於 11-4-2012 04:44 PM

而家收5魚訂,又有過往經驗~
炒家唔會再亂黎,上年見人真係咩單都入幾隻癲哂
好似好多配件,都幾正丫。
又有型,不過唔靚仔。
no cheap toys buy la :70: