Toysdaily 玩具日報

查看: 34779|回復: 22

[玩具報告] 【哲古華拉的裝修日誌】電鑽.頭盔.螺絲批—ZCWO MH04 人偶工具套裝

大家有冇試過買12吋人偶散件既經驗呢?
有時我為左砌一個情景,行遍雞旺,煙屎,
都只係為左搵一D特別既物件比我既FIGURE玩。
不過並唔係咁易搵到你想要既物件.... 因為並唔係乜都有1:6的!
有時買下買下都幾甘,因為散件一定貴D。
最重要係整背景並唔係人人都識用PHOTOSHOP....
想唔洗煩就砌到個場景?
佢有辦法......

ZCWO MENS HOMMES VOL.4

個盒真係印得唔錯!!有心思∼

打開重有一個燙銀硬盒

一個黑盒背景,工具,服裝應有盡有。

所有工具大晒冷!!

Product List:
1)Protective Work Wear
- Work Coverall
- Reflective Vest
- Safety Helmet
(Action Figure Not Included)
- Safety google
- Tools Belt
- Cotton Wok Gloves
- Safety Gloves
- White towel
- Safety Boots

2)Hand Tools
- Tool Box with Removable Tray
- Hammer Drill
- Electric Saw
- Power Screwgun
- Level Ruler
- Hand Saw
- Ball Pein Hammer - Nail Hammer - Pliers - Wrenches - Screwdriver
- Pencil - Retractable Cutter - Tape Ruler - File - Saw - WO40 Spray

3)Workshop Scene (Paper Work)
- Working Table
- Tools Wall
- Cupboard
- Warning Tape
- Construction Drawing
- Screw

祝君好運......真正草根的味道∼

電鑽可更換把手,超精細∼

WO﹣40,可開蓋!!

頭盔手套是外國工人的規格呢∼重有反光背心,還完度極高!!

男人齊家必備!!萬能工具箱!!

可打開有上下兩格,所有工具都放得晒!!

捷古華拉客串工人一職,辛苦啦同志!!

盒內附有工作枱場景,簡簡單單就砌到∼

HB鉛筆,拉尺,水平尺,𠝹刀.....有心思超正!!

電動切割器,可開合及裝上刀件。

勞工手套,毛巾,金屬扣。

大小工具一應俱全∼

護目眼罩,頭盔,反光背心及工作腰帶

「WO﹣40」,「BOCSH 電鑽」......

金屬螺絲,士巴拿,拉鋸

工作服比較修身,注意不要用大隻BODY,入唔到的。:38:

古巴工人

工作手套

長身水鞋

開工前先畫下圖

到底以後賣樓用實用面積好定建築面積好呢?

全副工具上身!!工欲善其事,必須利其器嘛∼

載埋頭盔,又要安全又要威∼

工作腰帶真係車得超細緻!!放到好多工具架∼

袖位重可以插鉛筆,細心到呢.....:D

【男人的浪漫】電鑽

【男人的浪漫】電鑽2,有金屬鑽咀!!

帶齊傢餐開工啦老友!!

之前拳手套裝已經非常吸引,今次真係中晒∼
佩件真係多得有D過份,好耐都冇玩得咁開心呢∼
個人希望下次可以出功夫套裝,要有板凳就正啦。HAHA∼
多謝大家收睇∼:77:
真係無得彈, 男人的浪漫
yes,always行遍雞旺,煙屎!!:$
點解D廣告的相片可以咁勁.超級影響力購買,但係ZC出的,次次都不包Body及頭,買左之後又要四周圍找.如果成套一齊出,就方便我們唔熟的玩家.
同佢不羈既樣好襯 :73:
5舊太貴了..............
似乎EB body fit啲喎...!!!!
好正....!!!!!
wow, very detail, I love that 毛巾~~~
5舊太貴了..............
darknight 發表於 25-3-2012 08:20 AM

x 2 !!!  That's why I did not pre-order !  Also, my figures do not use construction tools at all.    But they look cool anyway.
對,反而原來想用大隻body著唔到,連身衫原來係要瘦D著得好睇的。

:38:

似乎EB body fit啲喎...!!!!
好正....!!!!!
kafai1978 發表於 25-3-2012 01:10 PM
很棒的開箱文~~詳細又有趣!
正呀!版主:shiny::shiny:
Ching, 邊度有得賣呀?
thanks
個景做得唔錯, 工具亦十分細緻. 不過車房主題吸引力對我唔大, 如果可以出 d 槍械庫 之類相信會更受歡迎 !! :71:
哲古唔揸搶,,揸電鑽都咁型仔... :DD