Toysdaily 玩具日報

[LBX] 完成~Robot DeQoo~

好耐都冇係呢處出作品了, 希望大家喜歡吧~:64:
唔講太多, 去片先~

作品係LBX早期產品DeQoo改造
因感覺成隻都大大隻隻, 第一眼就感覺好有以往果d電動上鏈機械人, 於是就動手起來...
窩釘因為慳皮, 所以唔用凸, 鑽窿就算... 身上真的找來電子零件痴上去...
雙天線係HGUC愛爾蘭魔蟹的內關節, 口罩應該係F-16某parts...
至於上色嘛, d銹漬上左一次, 洗左一次. 冇心機, 上多次算了:67:
所以大家可以當佢係迷彩咁睇...
又係模友金句.....下隻砌好d:66:
This not model, this is art.
Wy is the original look?
art? accel太抬舉小弟了:35:
舊化處理真係唔入流, 只係想上色冇咁單調才點些油上去罷了~
這是原圖 :
http://www.1999.co.jp/image/10139881a/20/1
U added ur own creativity xdd art thumbs up
i think it looks very nice, 2 layers of wash seems good enough already.
could brother add some more pic showing closer details please?
唔知點解, Toysdaily貼唔到大圖...
請去我個blog click圖再放大吧~
http://blog.yahoo.com/Master_Jin/photos/page/2
同埋我相機極限黎啦...影得唔好多多見諒:64:
nice :71: :64:
old robot, how about make green / blue ver...
:71:好有創意個大大,頭上天線真有復古機器人style
好特別, 個懷舊 feel 好出
比個 like 先
回復 1# 廿一月

好耐無見你的作品了
水準及質素愈來愈爐火純青了
COOL~