Toysdaily 玩具日報

查看: 9081863|回復: 1817

[個人收藏] hehemimi的玩具櫃(2018年3月20日更新p.117-二,三月入手 - Part 2)

由於之前客廳傢俬爛左...有感家中部份玩具放盒已久, 所以順手將原本書櫃變為玩具展示櫃...近一個月忙於將玩具上架...所以td也少上了...希望新年可以將除了高達以外的玩具上架..(有興趣的朋友可參觀我的相簿)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.138667462916847.28005.100003207819165&type=3
玩具櫃外貌

機戰一區 (魔裝機神/奪魂者/srx/雙界帝皇/異變參式/修羅神/亡靈/古鐵等)

機戰二區 (破邪大星/斬魔大聖/龍虎王/冥王黑天使/古蘭修/轟格殊/凶鳥等)

勇者區/POPY區

超合金魂一區

高達區

綜合區

萬能俠區

超合金魂二區

醣膠系列 (p.111)

珍寶大膠系列 (p.115,116)

POPY/合金大BOXSET系列 (p.117)

鐵金剛/百變龍系列

銀河大戰/天地雙龍系列 (p.24,116)

太空保衛隊(飛鴻艦長)系列 (p.7)

太空保衛者系列 (p.111)

巨靈神系列(p.112)

SPACE1999/STARWOLF系列 (p.116)

大鐵人17系列 (p.111)

神勇飛鷹俠系列 (p.4, 103)

太空西遊記(SF西遊記)系列 (p.108)

太陽之牙系列(p.109)

宇宙刑事系列 (p.112)

宇宙騎士系列 (p.116)

Hotwheels CWUE東映特攝系列 (p.116)

恐龍大戰爭(愛善號)/恐龍探險隊(萬能號)系列(p.113)

XBomber 電擊合身系列(p.114)

閃電超人雷神號系列(p.114)

小型基地要塞收藏(p.95)

戰隊基地合金 (p.97,98,99)

GFF,MIA系列 (p.114)

金鷹號.朋友號 (p.84,85)

車系....(p.76)

新世紀合金異形2登陸機及兵員運輸車(p.84)

亞基拉/無限地帶23系列(p.112)

小合金膠品扭旦(p.108)

古老玩具-仿古鐵皮鐵路玩具/軟木回力飛機/鐵皮機械人/膠刀劍....(p.5, 7,28,116)

機戰特刊系列: (p.49, 105)

中古玩具合金魂有關書刊....(p.82,105)

特攝兵器機設有關書刊....(p.96)

破邪大星.斬魔大聖 (p.60)

Volks做形村冥王黑天使 (p.26)

機戰 神化.修羅神全可動手辦 (p.14, 43)

真龍三一.真三一 (p.98,110)

新古蘭修素組 (p.37, 76)

艾克撒斯霸三人組,加利蘭干(p.100)

Schicksalias 薜古撒里厄斯 (p.78, 81)

呢隻冬月正嘢喎.:46:
師兄真認食. :p

RE: hehemimi的玩具櫃(2015年6月6日更新 p.106-五月下旬及六月上旬入手)

Tolete兄,Gazza兄,三木兄,各位師兄好...因為小弟書房書太重其中一個書房既書櫃爛左...耍換金屬架...所以電腦檯放滿書同玩具...所以也有大半個月不能在家中更新收藏帖...抱歉..:64:

至於五月下旬因為metal build, gffmc,老變,12吋小弟唔係好中...所以亦唔係入得多...多數入龍珠系

六月上旬也是入不多...

另外訂左...

真的…近月來經常有"夠了"這種感覺…

基本上我要有的已大致有了…新出的可能更好…但沒有最初那種刺激感覺…我也不需要盡有萬物…

所以…也使我重新開始看待我的人生了…謝謝各方友好在我追尋玩具旅途中陪伴,支持和幫助我…

這不是我離場講詞…但很高興我此刻能平靜的說出來…各位也要努力!

Lamour007 發表於 26-1-2015 09:07 PM
多謝師兄指教!但係如果兩隻玻璃門中間條罅又應該點攪先好呢?

多謝師兄指導😃
hehemimi 發表於 24-1-2015 11:10 AM
多謝tolete兄同gazza兄百忙抽空黎我地既聚會...我地玩到成凌晨先走呀....好攰..(您睇番whatsap ...

mimi兄客氣啦。因為還在廣州工作,週末回到hk都儘量早回家報到,減少被咋型,所以不能太夜。。。這幾年在大陸工作,平時主要靠TD消閑,我多謝各位才真:77:。如果今年跳船回港,就無咁困身。
好逼:30:
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 8 字節系統限制: 15 到 10000 字節
有 name tag, like shop display.........haha:71:
好多玩具:handshake:
仲要好多都係貴野:handshake:
:50:
good collection:71:
有哂系列tag,感覺好正!:71:
robot魂太少喇,要買多d。
I love your display cabinet very much~~~~~~ :$
超級機械人大戰呀!:$
我都想屋企有個靚靚玻璃櫃DISPLAY野啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!:31:
究極夢想啊!只怕呢世刀無可能會有成個display櫃放玩具了
何其壯觀...何其偉大...
我的梦想呀 看到好多神物 羡慕呀 我还差好多
樓主既收集明顯係七十族群既夢想物。
強大既收藏:71:.......