Toysdaily 玩具日報

查看: 28584|回復: 29

[玩具報告] 造極之獸!!!!—ROBOT魂 103 UNICORN GUNDAM DESTROY MODE 完全玩評報告

雖然已經有好多位師兄放左REPORT上網,不過小弟都不妨拾人牙慧做番小小既一個評論,以供大家參考一下﹗:71: 呢隻UNICORN,佢要再版個陣,我唔覺得有咩特別,之後佢係會場度DISPLAY個陣,又唔覺得特別靚,點知實物一出,真係唔係講得笑。好,到自己拿上手玩,得左﹗好,去報告先﹗

呢次個盒面又係幾靚仔下,無左以前個隻呆板既感覺,依家似乎生動D﹗

舊個隻我都重DISPLAY緊,一拿上手做比較,我都真係唔想比下去了。講真,笨大下下出再版,真係無止境地出下去的話,唔知幾時先出得完。不過,佢呢隻再版,的確係做到1D之前個隻做唔到既野,而且重做到一D好多ROBOT魂都做唔到既野﹗
成隻野,感覺比以前雄偉得多,直頭係大件頭好多﹗而且D線位、上色位、角位,都係做到幾乎完美。全隻野上色係無出過界,非常非常之工整﹗

成隻野D線條真係唔講得笑﹗好正,好SHARP,成隻野活形活現左出來﹗

整番一張用腳既先,哈哈~~~最近D MS既活動能力真係好左好多,好易搞﹗

呢D姿勢都好簡單整到出來﹗

今次支槍好好玩,因間總評一次過講~~

支火箭炮如果可以長少少就更好了﹗

呢支野好有型,係個槍柄好易掉出來﹗

雙槍一樣無問題

重裝版本,將所有野砌哂上去﹗

可動性高,真係可以做咩都得

拔劍MODE一樣自自然然﹗

今次把劍真係好靚仔﹗

雙手拔劍,有氣勢﹗

雙劍係手,一樣無問題﹗唉,點解唔俾多兩把我?

今次把BEAM SWORD真係有BEAM FEEL﹗

左右手同時持槍﹗

總評:

今次呢隻ROBOT魂 UNICORN再版,真的可以叫做集大成者,我玩咁多隻R魂入面,要數佢玩得最愛不釋手,優點如下:

1. 今次既關節鬆緊度最好,真係最好,扭個陣不用太大力,又唔會亂咁FING,真係非常易玩
2. 今次既有武器都係100分,精細好小事,最緊要佢USER FRIENDLY,平日換武器好麻煩,呢隻完全無呢個問題,火箭炮,BEAM RIFILE,全部都非常好,真係無得頂﹗
3. 整體上色真係無得彈,幾乎無出過界,QC一流
4. 可動性更加係唔需要多講,再100分,今次真係點整都無問題。之前我成日講既裙甲問題,呢度又解決左,完全無哂呢D既問題啦﹗
5. 身型比例唔需要講了,太正,就係小弟之前個小張由下向上影個野,我都覺得佢好雄偉

如果要找一點缺點,如下:

1. 點解無四把劍......我應該唔會入兩隻......
2. 手部都係上得唔多夠實
3. 火箭炮長番DDDD更好
4. 如果有埋變型似乎太貪心~~
5. 面相方面既QC其實都係有參差既,不過真係好細

BANDAI佢成日翻出唔係問題,最緊要係俾人感受到你要翻來再出既誠意﹗下次隻ARX-7要加油﹗

如果想睇多一點ROBOT魂報告,可以前往:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles:64:
support!:71:
晨早就應該出啦! 前一隻真係..........:31:
算啦乖乖比錢.......
有冇4把劍全開pose:52:
一盒得兩把...............四把即係要兩盒?或者用番D舊劍?
Nice photos, support ! I have the old version, so I give up this one~
great post with effort and heart~! enjoy your post and report always~! your post is a great guide to read before buy this line of products~!!!
R魂買到現在 最有誠意的一台

紅框上色超反光 很漂亮
this is very good, a lot of places have sold out already.
bought it last night, and the sculpt has improved a lot.
finally up to the current robotspirit standard. the old
ver unicorn, strike freedom all subpar quality. 3 fish+
is well worth my money.
無錯,今次真係無入錯﹗我估佢應該會慢慢再版番D公仔.........
好正呀.. 睇完你個 post 好想入....
但係我以前個隻點算.... damn it ... >.<
好正呀.. 睇完你個 post 好想入....
但係我以前個隻點算.... damn it ... >.
gundampk78 發表於 3-11-2011 05:49 PM

比人囉.一係自改成綠色版
正,,,真係比到驚喜人

不過我入左shcmp就唔入呢隻了
回復 5# kkkiii0079
最衰舊劍係白色架...
大大你個report好正:71:
唔知呢隻野咩價位;肯定唔平吧