Toysdaily 玩具日報

樓主: palebluebear

[玩具攝影] 距離收山之期不遠矣!

根本香港玩家就冇乜特別增加,只係多得無知炒家同C9以為有錢分,howard先咁得意,夠膽死又加價,又吋,QC又差!喺度奉勸Howard一句,香港潮流來去如風,只有真正玩家先會支持你過世,連玩家都得罪,你只會好似煙花咁。可能而家HT唔重視香港market,但係長此下去,歐美玩家都會因為質樸下降而減買,大陸就唔洗講,熱潮都好易過。
睇到各位的民憤,我有少少有感而發,自問12吋我只玩HT同EB, 我唔會盲目入HT,見到自己鐘意的先買,我唯一一次 ...
雀巢 發表於 21-10-2011 03:00 PM

c hing i'm not a fan of any brand.  But to certain extent I would understand the increasing price structure.  I'm in the furniture field & gotta face the fact that RMB vs HKD or USD has never stopped rising in the past six years.  Like back then a piece of USD$600 cabinet would give me RMB$4800, but now... it's only RMB$3800.
My company just exchanged HKD with RMB a week ago & the rate was only 0.818 :56:
HT發現生意少左,maybe再加價囉!
cc9394 發表於 21-10-2011 05:00 PM

生意少左,問題係可能佢加價所以先少左人買..........
畀得起錢玩呢d野  d客人梗係有要求  梗係要講靚講精細  梗係想玩靚野  件野要攞黎睇  出貨就多多瑕疵 ...
老孫 發表於 21-10-2011 03:22 PM

認同 ,

成日有 D 自命清高既人話 , 玩具姐 , 少少sad 由佢

大佬呀成 2-3k 野 ,個價巳經o吾係玩具 ,可以買部22" 1080p sony 電視了
其實都無所謂啦,歐美市場經濟甘鬼差,遲D howard就會後悔當日睇小自己個主場啦,HT成功左我都好開心,但最後做死自己間公司就係低死,沒人會同情...我覺得如果EB一上位,而HT走下坡就大件事,實俾人玩死:59:
根本香港玩家就冇乜特別增加,只係多得無知炒家同C9以為有錢分,howard先咁得意,夠膽死又加價,又吋,QC又 ...
Demon 發表於 21-10-2011 05:37 PM

我見到大陸,台灣綱的玩家都有這些感覺了..............:52:

ht 呢1年好多小動作,,,

都令好多真正 1:6,玩家失望/...................:42:
一剎那光輝並不代表永恆。好好反省吧!猴活
睇到各位的民憤,我有少少有感而發,自問12吋我只玩HT同EB, 我唔會盲目入HT,見到自己鐘意的先買,我唯一一次 ...
雀巢 發表於 2011-10-21 15:00

又要威,又要帶頭盔”:71:讲得好!!
一剎那光輝並不代表永恆。好好反省吧!猴活
水盡鵝飛 發表於 21-10-2011 07:06 PM

X2 :52:~~~~~
"畀得起錢玩呢d野  d客人梗係有要求  梗係要講靚講精細  梗係想玩靚野  件野要攞黎睇  出貨就多多瑕疵 ...
老孫 發表於 21-10-2011 03:22 PM "

"認同 ,

成日有 D 自命清高既人話 , 玩具姐 , 少少sad 由佢

大佬呀成 2-3k 野 ,個價巳經o吾係玩具 ,可以買部22" 1080p sony 電視了"

I TOTALLY AGREE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:DD
認同 ,

大佬呀成 2-3k 野 ,個價巳經o吾係玩具  ...
toys991 發表於 21-10-2011 05:54 PM

我都好認同, 有時死慳死抵,
買隻野返黎千幾銀, 仲要好似俾人當你黎拎野,
唔係黎買野, 寸到爆,
大佬, 我去買迎電視千幾銀,
個SALES都會殷勤介紹,
咁究竟我用千幾黎買難受, 為咩先?

P.S.
小弟真係想買部千零銀電視, 但會覺得赤,
所以真係唔怪得人有要求架
我都好認同, 有時死慳死抵,
買隻野返黎千幾銀, 仲要好似俾人當你黎拎野,
唔係黎買野, 寸到爆,
大佬, ...
maxcyeung 發表於 21-10-2011 09:55 PM

X2 :71:~~~~~~~~~~~~~~
原來大家都有一樣感覺~~唉,好失望,聽日去MK兜下先
根本香港玩家就冇乜特別增加,只係多得無知炒家同C9以為有錢分,howard先咁得意,夠膽死又加價,又吋,QC又 ...
Demon 發表於 21-10-2011 05:37 PM

同意極,一窩峰既潮流一過,就神話破滅,只係時間冇人知幾時到,今年ht係去得太盡…

好想教訓HT但我一個何得何能??D貨唔惦