Toysdaily 玩具日報

查看: 47816|回復: 81

[分享討論] 香港8號風球襲大馬!!!!!玩具收藏者的[噩夢](><)

[是福不是禍,是禍躲不過]每件心愛玩具的命運從開始到結束都離不開"等待,入手,把玩,封棺“4個步驟。(唔廢話鳥,直接入正題)我房間竟然流水?!??! 屋頂排水管負荷唔到雨水流量,加上雨季雨水連連,最終......如你所見。(深呼吸∼嘆長氣)唉∼∼∼∼∼

呢次事件基本上係第2次發生的。話說新年執房抹塵時,驚嚇&#21707;發現”嘩∼做咩幅牆潮溼架“???當時只有幾盒玩具中招,所以就冇當一回事,貼&#21874;海報頂住繼續擺。

數月後................."咦∼∼∼∼∼做咩最低&#22000;幾盒福音戰士&#22021;盒黃黃&#21707;有水印&#22021;"??? 慢慢&#21707;移開&#21874;盒睇睇牆壁.......Yeah∼中六合彩!!!所有山口式......入曬水!!!囧囧囧囧囧∼

當時的心情唔駛點寫......睇相你應該都可以身同感受......

99%的盒入曬水,得1盒冇事......就係有[幸運]意思的四葉草-四葉妹妹。

移開張床,床頭即斷(==)

好多時候有&#21874;&#22050;當你知道時......已經太遲喇......

請睇番第一張相作個對比...... 哪個故事教訓到我,好多&#22050;”唔好睇表面“。

床下底&#21874;玩具50%入&#21655;水(==)lll 不過冇山口式咁嚴重......

所有頭像溼曬∼ 不過都好彩吹得乾。

溼鬼曬的盒∼

丟&#21655;好多盒∼

好多盒都要畀佢咁流番&#21874;水出&#22175;......

最心痛就係呢盒3號巨人裝置溼&#21655;呀!!!!!嗚嗚嗚∼(><)

5盒溼一盒......當自己好彩吧。

搬曬隔離房吹風扇(==)lll

呢堆12"幪面超人唔關事,但......3號腰帶斷鳥,2號背後甩皮......Medicom&#21874;&#22050;衰&#21874;講句........真係唔收得。

PS:”水災”發生後帶著勁謝的心情“善後”,點知∼&#21946;呢個時候竟然接到報館記者打電話&#22175;要採訪我的收藏?!?!?! 囧囧囧∼請留意下篇。

原文歡迎瀏覽:http://blog.yahoo.com/toyswork/articles/61702/index
睇相已經覺得好sad...我心情好沉丫e家:cool:
真係大爆粗口架喎﹗我一定係咁FFFFF!!!!!!!!!!!!!!不過,大大,你一定執吉好多位出黎放新野又真既…
見到咁既情況...
真係唔知講咩好...
所以我唔會入櫃的盒會用膠袋包好先放"露天"位置
sorry to hear that...... :47:
頭像被屏蔽
見倒都覺得痛呀:50:
爸打你屋企係邊個屋苑?居然咁樣入水 :69:
絕對感受到巴打既心情....:67:
比我肉痛死 :help:
:time::time::time:天呀
feel so sad :50:
俾我會係隔離個窗口跳落去:31:折衷:o