Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[玩具報告] 半斤八兩咁理想! - SR合金 地球防衛企業 Dai-Guard

:71:版主有d料到
awesome pics. :71:
大大d post真係好毒
係我睇過最毒ge大鐵衛post!
支持:71:
garykctse 大大 : 係呀....好耐冇試過冒得咁密,當然比起好多大大仲差好遠:he:

小小玩具迷 大大 : 哈哈哈哈哈哈哈哈哈!!!!!! 當我睇到呢集時,就決定一定要做呢個情景!因為我有見過呢隻異界體 !!......係我公司其中一部電腦喇叭仔黎 ! 連size 都fit隻SR合金!

其實異界體好易揾,我有諗過用幾塊橙皮做"國防衛號"被入侵後個隻異界體:x

ar_yuk_0604 , Fredsan ,根本英俊  大大 : youku 幫到你:43:

taken 大大 : 係呀,車仔好過癮,可惜我冇大廈模型,影唔到玩具情景  !

zero2443 大大 : 嘩~~ 係喎, 希望可再次順利入手 !

御遠將 大大 : 我仲有4集, 唔捨得呀..:help:

Panzer 兄 :唔喇~ 有咗頭兩隻滿足了, 一來玩具構造差不多,二來又限定... 不過真係好型!

呂品器 , johnnil , Somebody_Ex , tonylee12003 , 突擊高達 大大 : 謝謝支持 !!:77:
很強勁的圖,我也買了,QC確實比勇者王好(可能我的是sad貨),很好玩
Gundam@EFSF 兄 : T&B當然華麗又過癮,但Dai Guard 就更到肉呢!

阿噗高達 大大 : 不計感情分只計玩具,Dai guard較好玩,因勇者王設定本身較"累聚", 令玩具玩起來也較不爽。Dai-Guard 亦較多合金 ( I know, I am old fashion ) 和較便宜!!

tom0083 大大 : 唉~ 大家咁話, 好彩小弟唔係個個月都咁旺:55:

一舊仔 大大 : 令我最深刻嘅係 : " 打敗敵人 唔等於 維持和平":!

周幼平 大大 : 作為真實系fan嘅小弟亦愛上此作品哩!:shy:

黑色三連敗 兄 : 唔 lu ... 唔追限定,我已有"喇叭異界體"可以一齊玩,得閒meet幾塊橙皮又可以扮異界體俾Dai-Guard 打:x

fktuen 大大 : youku 幫到你 :p

paleblue :  TVB上時我剛好回流HK打緊第一份華人老細工, 過緊一至六朝9晚10嘅生活, 完全miss咗呢套好動畫呢 ! 好彩有SR合金才讓小弟認識Dai-Guard !

angelheart 大大 : QC問題係撞彩, 也有版友入到Dai-Guard sad 貨,我個隻細心睇 ( 拍照時在強光下睇到 ) ,都發現表面有上色的瑕疵,但最令我擔心係見到肩部紅色膠料在光下有不均勻的感覺, 相信是用了品價較差的膠料..... 有版友講過, 現時的玩具, 合金和膠其實都較次等,放幾年會自動"解體" ,玩玩過手癮當然沒問題, 想"買黎收藏"恐怕已不太可行...

九龍宋公明 , virtualman , cc2ysk , Englishman , rockcham , 滴滴仔 , verywai , fatcheong , Macross長谷有洋 , waven 大大 : 謝謝支持 !!:77:
黑色三連敗 兄 : 唔 lu ... 唔追限定,我已有"喇叭異界體"可以一齊玩,得閒meet幾塊橙皮又可以扮異界體俾Dai-Guard 打

WalkerMachine 發表於 12-10-2011 03:42 PM

橙皮~~~:47: 咁都俾您諗到~~~:x

其實我覺得隻魂限同普通版差不多樣~~~除左顏色唔同 :80:
我都對呢套卡通好有興趣~
第一張相, 好正, 好有 feel
thanks sharing.............
finishing watching, it's really a good animation~~~
讚。
但樓主呀樓主
youku都幫我唔到.....
呢只确实正,当年睇电视播动画,就比距超级系外形真实系设定呢点迷住左。而且支板核破坏器真系好有冲击力,当年完全霖唔到绝招会系支柑既野。
this sat i'll post some this toy pics  

of course i'll add some building, cars..etc   ki ki ki  :34:

garykctse 大大 : 係呀....好耐冇試過冒得咁密,當然比起好多大大仲差好遠

小小玩具迷 大大 : 哈哈哈 ...
WalkerMachine 發表於 12-10-2011 03:05 PM
正過官圖多多聲!!:71: