Toysdaily 玩具日報

查看: 10214|回復: 40

[玩具攝影] 我的愛德華~

小弟新入左部相機見到布大師既教學後試下影下相:64:
因為係新手~對光圈快門未搞得好清楚~所以傷眼勿怪:64:
因為我冇射燈既關系所以我用白畫紙影白底推同高個iso到1600~但所有圖都係相機直出冇加工~
如果想影黑底最好係咪要射燈?

到左尾段黎返兩張惡搞先:66:

到最後入櫃鳥~:77:

多多指教:64:
影得好好喎!!! :71:
推~
影得好靚ar~
多謝讚賞:64:
但我想試下影黑底但冇射燈:63:
小弟新入左部相機見到布大師既教學後試下影下相
因為係新手~對光圈快門未搞得好清楚~所以傷眼勿怪:64 ...
lcm44bb 發表於 7-10-2011 04:39 AM

white background without flash?  looks fine to me :71:
Good job thx for share
white background without flash?  looks fine to me
roundbun 發表於 7-10-2011 01:17 PM

冇用射燈同閃光燈......淨用白畫紙做背景同用腳架較到個快門超慢......    :77:
本人都幾滿意但白色位好似過白.......:50:
Good job thx for share
ckc882000 發表於 7-10-2011 01:58 PM

正哩........部新機比較岩我用.....細佬部機唔係咁岩我.....太大部......
小弟新入左部相機見到布大師既教學後試下影下相
因為係新手~對光圈快門未搞得好清楚~所以傷眼勿怪:64 ...
lcm44bb 發表於 7-10-2011 04:39 AM

正常光圈用最大,用腳架已經ok!
正哩........部新機比較岩我用.....細佬部機唔係咁岩我.....太大部......
lcm44bb 發表於 7-10-2011 02:10 PM

之前都有影過玩具相,不過冇人地甘專業!冇再影!
我冇用最大光圈......因為用最大光圈對蕉響上身去到對腳果度會少少蒙.......
之前用部500d試過因為冇腳架要較埋最大光圈先影到........
.
但你用光圈先決定快門先決?定全自動先?正常應吾會!
用不同快門不同光圈影,反正不用比菲林錢
兩部相機都係用m mode...不過而家呢部用自動白平同有腳架.......之前細佬果部冇用腳架......
兩部既相你都睇過......
之前都有影過玩具相,不過冇人地甘專業!冇再影!
ckc882000 發表於 7-10-2011 02:15 PM

玩到進步左可以影下家庭相麻:43:影玩具相自我滿足姐:66:
自己影完開心滿意咪得囉.......同人比永遠都唔夠人勁........:31:
同呢度各位大大交流下都好丫.......:77: