Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 轉載日本報告--皇級星矢極多問題被評不合格玩具

我果隻都得!~~~~~~no problem!~
我果隻冇乜問題喎..........出流星拳咁撐開大脾都企到~
lcm44bb 發表於 26-9-2011 12:39 AM
隻皇級星矢改壞名,無啦啦叫咩眾星矢之皇,結果就做咗眾矢之的!小弟覺得隻野一開始俾人太多幻想,如 ...
wiswis 發表於 26-9-2011 03:10 PM

贊成, 佢如果唔係同EX一齊發佈, 都唔會搞成咁, Bandai重要倒自己米將EX出先, EX又真係比到驚喜大家, 皇級定價又偏貴, 大家都對後出既皇級有極高期望, 結果大家因為失望而對呢件產品好負面, 如果根本無EX條line, 係神話將近尾聲出呢隻皇級, 肯定唔會好似依家咁
贊成, 佢如果唔係同EX一齊發佈, 都唔會搞成咁, Bandai重要倒自己米將EX出先, EX又真係比到驚喜大 ...
treebear 發表於 26-9-2011 07:50 PM

根本唔係EX同皇級既問題...
D人係價錢問題而已...
EX同皇級可以係兩個唔同既客路黎...
回復 44# bananaman

冇錯,如果對翼用番落EX真係正爆,有D人話胸像對翼靚,但忘記左胸像對翼"不可動"!
回復 49# 小堅

我都認同,ex係玩可動,皇級就用來display,用玩ex/ 舊神話嘅態度睇皇級,有啲唔公平。
而且宜家神話閒閒地4-5魚一隻,胸像翻一翻又3-4魚,就算點計,呢隻皇級都抵玩好多。

回復 50# neo.L

係呀
皇級對翼做到胸像的效果有餘,可動仲非常之高,完全將以往所有人馬座玩具比下去。唯一嘅問題真係太重,如果真係套落ex度,可以改善下仲好
回復 51# bananaman

皇級可動性都好強,比起ex係因為美觀而冇腰同胸中間好核突既分甲啫....
回復 52# neo.L

在下覺得太大隻,不及神話及EX就手啫
同埋股關節,腰關節等受力位,動得多真係會鬆。
其實好似超合金魂咁加啲「咔咔聲」有齒輪的關節(我只有GUNBUSTER,股關節有的),可能會好啲
sorry我想問左樓主其實你本人懂唔懂日文先...
作者又唔係一面倒負評件皇級, 但你又只引用其中2句...好 ...
ricky0706 發表於 26-9-2011 10:51 AM

多D劣評, 咪可以低價入手囉~:he:
多D劣評, 咪可以低價入手囉~
人渣 發表於 27/9/2011 12:44

師兄講得十分正確 :71:
多D劣評, 咪可以低價入手囉~
人渣 發表於 27-9-2011 12:44 PM

same thought... will pass if price stays; will buy if price drops.
一個問題望能解決你個問題
全日本是否得一個人玩呢隻星矢?
takeshi 發表於 26-9-2011 12:55 AM

同意
等於有10萬人圍園叫口號反政府
仲有690萬人支持政府
咁你淨係講人地既缺點...
而唔講人地既優點...
咁應該係咩???
小堅 發表於 26-9-2011 04:35 PM

咁佢又真係照事實轉貼wor....

係咪你間店坐左好多貨?
洗唔洗私人同你要返隻?

係咪你間店坐左好多貨?
洗唔洗私人同你要返隻?
XO仔 發表於 28-9-2011 05:24 PM

出面主版都有好幾個 post 係讚........
讚也不必一定是店家坐貨的吧我想~

係咪你間店坐左好多貨?
洗唔洗私人同你要返隻?
XO仔 發表於 28-9-2011 05:24 PM

乜你份人淨係識講人地係鋪頭老細???
你仲未講你隻大帝有咩不開心事件喎...
頭像被屏蔽