Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[新品消息] 《鋼彈戰記超百科》Gundam Fact file Chinese version!!!!

pls can tell me link of TWN blog :D
之後出 folder 的封面是否一樣同係咪會無左分頁卡架 ?
依家仲有無可能買到第一期 ?
回復 62# SuperGundam

不過你睇下第10,11期 介紹
有解決方法
wretch.cc/blog/bigfootshoes&category_id=12481903
睇左但吾明.係咪用貼紙 :die:
是否真的之後的 folder 會同 Ver.1 一樣 ? 想知之後的 folder 上會否有期數 ? 我睇之前有師兄 post 左出來  ...
LOLO121 發表於 17-2-2012 11:50 PM

放心,folder上面唔會印期數,只會留個空框。期數係用貼紙,定期會隨書附送俾你自己貼,時候到自然會送唔使急。

folder第10期左右會單獨有得賣,一包2個HK$34左右,無送分頁卡。所有folder圖案都一樣。
我都念註自己印, 願來有得送, 唔駛煩!
我都念註自己印, 願來有得送, 唔駛煩!
CKLEE167 發表於 24-2-2012 02:38 PM

少少遺憾的是貼紙日版係銀閃底,台版只係白底,港版應該同台版一樣,唔似日版閃閃令。
無所為, 有就得啦!:73:
回復 65# ramius

感謝師兄的回應 ! !
今日入手第3期
都唔知原來要成15個FOLDER先裝得曬
之後買仲要冇分頁卡送
不過有貼紙幫手分類下,都好過冇
我只係煩唔知放係邊好
Lots of unsold vol 1 & 2 ........ in 7-11 ..........   I bet this series will end very soon before it reaches vol 10 :(
大家唔使擔心,開頭就要分頁卡,但係到後期就會係每個section要用1至2個folder先至裝得晒,到時會跟期刊送分頁貼紙,貼係folder上面分類,用唔著分頁卡啦!我套日本版就係咁做,15個folders入晒150期,最後出多一本 Official Guide Book,但係入唔到folder的。
如果第日有事去左外地買唔到某,幾期, 有冇地方可補購到較早既期數呢?:77:
回復 72# workshop418
聽聞日版GFF一開始只打算出100期,後來再追加到151期?
台版GFF目前FAQ上寫預定出100期。不過台版人體奧秘原本都話出100期,但最近已經改成出171期。如果GFF好賣的話,可能都會出到151期~
回復 73# FANGJOKER

可以到發行商個網站補購:
deagostini.hk/subscription/gundam/