Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 自選十大最愛 3.75" Marvel Universe !! (大家又點選?)

我覺得mu 既種類,尺寸同價錢都有其吸引力
6" ML 對好多新入坑既朋友黎講太難追
先唔好提炒爆左既舊TOYBI ...
L-U 發表於 16-9-2011 04:32 PM

LU 兄實在好堅,好投入mu的世界,唔止改玩具利害,連覆文都超詳盡!
你呢篇文已經可以出一個post,小弟今拜下風!

掛住講都唔記得自選十大
我選左呢十隻, 唔計MOVIE系, 唔計大件野, 唔計自改
呢十隻都好得我心

大家都鐘意既COMMANDER ROGERS~
原因唔提了~太多人選過

舊AVENGERS IRONMAN
mu_010.JPG 經典既造型加上全金色, 好難得既一隻. 而且可動同造型唔成正比!
玩過就會發覺咁老套既設計都可以好ACTION, 所以愛上了

EXTREMIS ARMOR IRON MAN
mu_016.JPG 選佢唔選新版係因為呢個VERSION起我心目中更經典
一來係CIVILWAR  年代既設定, 二來佢比較接近傳統IRONMAN造型又有時代感
所以我選左佢

WORLD WAR HULK
都係太多人選, 唔多講了~

MODERN THOR
同上, 好物不用多言~

DR.DOOM
出奇地我好鐘意呢隻DR.DOOM
我有SHOWDOWN果隻, 對比之下呢隻都仲係靚D
本身好鐘意DR.DOOM (IRONMAN+MAGIC既BOSS!!)
呢隻造型又靚~無得唔選. 事實上佢都係我第二隻試改既MU, 可見有幾LIKE

2-PACK DEADPOOL
DEADPOOL當中造型同配件最好既一隻, 走唔甩

TASK MASTER
出乎意料地鐘意既一隻
主要係配件有趣而且頭雕出色

JIM LEE CYCLOPS
都不必多講了

X-23
最主要原因係佢係暫時唯一一隻新女BODY
完全SHOW到個新BODY既優勢
配合X-FORCE套裝玩簡直一流!

以上係我既十大, CABLE當然我都想選, 可惜我未有... :<
掛住講都唔記得自選十大
我選左呢十隻, 唔計MOVIE系, 唔計大件野, 唔計自改
呢十隻都好得我心

大家都鐘 ...
L-U 發表於 16-9-2011 05:49 PM

不錯的選擇,有部份我都係我考慮之列,不過得十大好難選擇!
我鐘意鐵誘im多於金im, 不過是movie系列,無得選!
-steve rogers
-Captain Marvel
-cyclops
-cable
-x-23
-bucky
-iron patriot
-archangel
-vision
-constrictor
(my top 10)
回復 62# L-U

唉, 豆豆狂入movie cap 2pack, 呢set咁正既deadpool/taskmaster又唔番 ...... :ice:
回復 64# ultrahero360

bucky & constrictor

原來大家的口味很不同, 我完全無考慮過他倆, 可能唔認識吧!!
回復  ultrahero360

原來大家的口味很不同, 我完全無考慮過他倆, 可能唔認識 ...
gumng 發表於 16-9-2011 11:36 PM

constrictor其實我都覺得幾好架
一對透明&#38805;做得好唔錯~

不過都俾我已經&#21135;左2隻~~:p
constrictor其實我都覺得幾好架
一對透明&#38805;做得好唔錯~

不過都俾我已經&#21135;左2隻~~
L-U 發表於 16-9-2011 11:52 PM

無跟開漫畫,所以完全唔識佢!
&#21135;&#21655;2隻,又改可動?
無跟開漫畫,所以完全唔識佢!
&#21135;&#21655;2隻,又改可動?
gumng 發表於 17-9-2011 11:52 AM

一隻爆左黎改mr f
一隻改magneto....
回復  ultrahero360

原來大家的口味很不同, 我完全無考慮過他倆, 可能唔認識 ...
gumng 發表於 16-9-2011 10:36 AM

係得你一個口味咁獨特覺得Bucky出得唔掂&#22021;&#21867;~~:p
Human Torch :71:

哈哈!見倒0甘多人鐘意Marval Figure真開心,我反而鍾意最原始以前4-5吋果D Marval Figure,而ML早期都有玩,但可能以前儲過又重儲一次,無0羊心機,同埋價$又貴,而MU更只係玩得小小,可能我始終都係鐘意以前4-5吋果D Style,肌肉漲卜卜,顏色鮮艷,無0甘多舊化,線條簡簡單單多D,不過可動性依家ML同MU就好好多

蜘蛛俠不同造型及蜘蛛俠奸角

蜘蛛俠其他角色

異變時代X-mem, Ghost Rider, Iroman, 復仇者等
X-men同X-men奸角

神奇4俠同唔關事0既JLA
係得你一個口味咁獨特覺得Bucky出得唔掂&#22021;&#21867;~~
Devil_Fudou 發表於 17-9-2011 01:42 PM

我唔覺law, 師父!
最小有三個人都無選bucky 做MU十大,有幾口味獨特呢?只是大家口味不同!
反而我想知師父你所選的MU十大有幾大眾化?
X-men同X-men奸角

神奇4俠同唔關事0既JLA
ScarletSpider 發表於 17-9-2011 03:38 PM

超多Marvel toy強呀!