Toysdaily 玩具日報

查看: 10139|回復: 38

[玩具報告] 神話 EX, Sad 貨

看到大家關於 EX 的議論,所以剛剛在星X買了一隻來收蔵。
因為看到之前裙甲的消息,所以特意 check 了貨。
果然第一隻的裙甲好像有點高低的情況,所以在店內更換了第二隻。
看到裙甲的情況和第一隻差不多,我也不好意思要老闆再開第三隻。
把第二隻拿回家後,發覺 sad..........

1. 肩甲的顏色不均
2. 腿甲和肩甲的色澤和電鍍不均
3. 裙甲上下高低

明白世上很少有完美的玩具,老闆當時已經在店子由我更換,是我不好意思要她再換的。
幸好我只是放在櫃內 display,我的要求不高•••所以算了•••
想提醒大家這次的 QC 沒有想像中高•••
so sad ...:63:
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 14 字節系統限制: 15 到 10000 字節
樓主: 我十分同情你, 我do中左sad 貨, 你個老闆真係好人肯同你換,而我個老闆要我自己走去瑞記換...:26:
我就係腰位(膠) 脫油, 膝部有兩粒黑點...其餘顏色方面do ok...:42:
其實我想問各大大已入手的雙子日版, 質素係咪真係好過行版呢?:64:
影d相睇下係正常定係真係咁差.:no:

看到大家關於 EX 的議論,所以剛剛在星X買了一隻來收蔵。
因為看到之前裙甲的消息,所以特意 check  ...
雲風遊俠 發表於 29-8-2011 09:11 PM
原先想貼圖,但找不到方法。

最後想說一下這一間店子,星X。
早陣子被宇宙大帝弄得滿城風雨。個人覺得這是一間好店子。它真的是沒有宇宙大帝的貨,到現在仍沒有看到它有賣宇宙大帝。
現在的神話 EX 也沒有炒到天價。店員和老闆都算好相與。
可惜可以訂的東西太少,有機會會再幫襯(主要是住得近)。

我知道可能給人以為我是寫手。
雖然我今天買了 sad 貨,但是我覺得若是到旺角的名店也一樣,和店子無關,在一街坊小店,人家都讓我有更換的機會,我又有甚麼可以說的地方?只能說要找琭柚王••••••唉呀唉呀。

p.s. 因為做 display 鎮宅,用角度補救。
最後要說一句:即算 sad ,但這一次的雙子仍是"型英帥靚正"!
原先想貼圖,但找不到方法。

最後想說一下這一間店子,星X。
早陣子被宇宙大帝弄得滿城風雨。個人覺得這 ...
雲風遊俠 發表於 29-8-2011 09:35 PM

呢間不嬲都係好店:71:
剛打了電話去•••要自己拿去瑞華行換•••
所以唯有算了。
好講手氣, 我抽大EGG,無CHECK..everything is very good WOR!~
剛打了電話去•••要自己拿去瑞華行換•••
所以唯有算了。
雲風遊俠 發表於 29-8-2011 10:06 PM

我打去瑞記佢話拎返去買果間換囉:72:
我腰甲後面大大個手指紋..頭盔冇左蓋
我打去瑞記佢話拎返去買果間換囉
我腰甲後面大大個手指紋..頭盔冇左蓋
kaiyu 發表於 29-8-2011 11:42 PM

呢樣有真係sad......
呢樣有真係sad......
mushroom 發表於 29-8-2011 11:47 PM

見咁多人都話qc好好..點知sad到咁:56:
這間確是好店!之前在這店訂大帝,攞貨時開盒check件,check完後發現盒角巢咗,店主也肯俾果盒新嘅我,十分感動!這裏的模型價錢也合理(不是炒價),值得幫襯(其實因為住得近費是出旺角逼)。
頭像被屏蔽
有得畀你check,間鋪算係咁...
不過check完個盒邊個要???