Toysdaily 玩具日報

查看: 4001|回復: 17

[玩具攝影] [價錢帖]Revoltech MUV-LUV 001 武御雷

:78:

講咗價錢先.....早2日wanchai數字場2舊3X入手....:61:

自已好耐無行街買一件自己完全唔識既玩具....:( 但小弟真係仲意覺得佢幾"靚"

Revoltech MUV-LUV Alternative 中武御雷 type-00R政威大將軍專用機
原型制作/山口勝久老師
(睇個下綱上MUV-LUV資料....MUV-LUV分三部....大多日文...不才小弟未能介紹.....Sorry:64: ......)

睇下玩具算咯.....:34:

所有配件....一眼見晒.....
- 替換手 X 4 (d手指甲橙色上色.........好樣衰呀:70: )
- 87式突擊砲 X 1 (咁短...槍呀...砲:76: )

- 74式近接戰鬪用長刀 X 1 (咪即刻大刀..真長氣)

- 74式可動兵裝坦架...X 2 (一個坦87式突擊豆槍...一個坦74式豬肉刀)

- 跳躍 (XXX日文唔識)....x 2 ( 插係腰間..加強跳躍力瓜...)

- 00式近接戰鬪用短刀 x 2 ( 屋邨十大名器---2呎4)

- 特效PART...膠盒仔....透明STAND 各一......(:76: 把鬼.....唔跟無所謂......跟埋我都係話您廢)

我入個兩個74式可動兵裝坦架..入到火到泥...個窿細到....腰個兩個 跳躍 輔助器又係咁...:53:

上色我覺得接受...無大出界....Okay:67:

我真係唔知男定女角用此機體....post可能怪少少...見諒:64:

先玩突擊豆槍...一換手...又係但D粗個支針既柱就咁插入手碗......驚驚:55:

一開始玩時...見頭兩隻角好軟....軟到變埋型.....正想大罵之際....原來佢啱.....軟角唔頂膊頭:43:

另外腰甲亦用軟膠啤亦偏薄身....大幅度劈脚無問題....:71:

把2呎4真係幾唔錯:handshake:

搞搞下好似變咗初號機咁:Q

整長半身2呎4嘆下先:!

拔劍都幾自然:shy:

玩咁耐...夠皮勒...攰勒...有機會再見.....抖下先.....謝捧場:64:

***************** Finish ************************

Yeah!! 我第一個!!:34:

係喎!我見十蚊店番左好多竹蓆喎!!得閒買番塊啦!!
Why nobody talk about this item in TD?:?
It is the first issue of small scale of MUV-LUV 001 武御雷!:71:
If QC is good... No escape for DMS!  :shy:

If Revotech issue 10, I buy 10! :*

Look forward to EF-2000, F-22 and F-18! :D

No matter the look is too far away from Volks vers............. :(

我真係唔知男定女角用此機體....post可能怪少少...見諒 ...
Warmblood 發表於 5-8-2011 10:42 PM

妖人B :x

btw,我咪就係你買哩隻日响同一個場買隻老變個囉!!:ar:
又唔買綠揸。。。:67:
Why nobody talk about this item in TD?
It is the first issue of small scale of MUV-LUV 001 武御雷 ...
chanego 發表於 5-8-2011 11:09 PM

If QC is good... No escape for DMS!  

If Revotech issue 10, I buy 10!

Look forward to  ...
Douglas.M.Saint 發表於 5-8-2011 11:11 PM

:64:多謝捧場..........多口一問....部機男定女角用???:64:
妖人B  

btw,我咪就係你買哩隻日响同一個場買隻老變個囉!!
又唔買綠揸。。。 ...
sundaydriver 發表於 6-8-2011 10:42 AM

Yeah!! 我第一個!!

係喎!我見十蚊店番左好多竹蓆喎!!得閒買番塊啦!!
sundaydriver 發表於 5-8-2011 11:00 PM

真係咁仲意竹蓆:what:.......6渣泥講呢:67:............泥講呢:67:
多謝捧場..........多口一問....部機男定女角用???
Warmblood 發表於 6-8-2011 11:22 AM

"Her" name has been seen in my photo............ :shy:

Advertisement :75:

http://toysdaily.com/discuz/thread-155113-1-1.html

p.s Visit Wanchai and  get it today.............. :shy:
睇落唔錯~~~~出開去買番隻先 :shiny:
Good action poses as usual :77:

I'll wait to the other styles.... got this purple one A3 version from Volks & don't really like its color scheme. :42:

Nonetheless, I'd have to say, I have higher expectation on revoltech than Volks... at least revoltech can be played freely !
成隻野一舊咁,手、腳、身都好似痴埋一舊:58:............不過見你玩得開心,我都高興!:77:
本身隻野 D 色太少,攬到分唔清手手腳腳,好似一舊野咁

不過勝在可動搭救
講真, 件野呢,無乜認識。

不過blood大扭到咁型,即時加分!

好圖!

真係幾有型架
我幾鍾意武御雷    但係最憎山口d joint