Toysdaily 玩具日報

查看: 19058|回復: 11

[個人收藏] 小弟既特攝 書 玩具 舊合金 & CD 收藏 (多圖)

之前見有位師兄show佢既特攝珍藏,何其壯觀
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=128303

搞到小弟又身痕想將自己既珍藏展覽出來,但執出來影相實在太大工程,所以放棄,但最近比較清閒,所以的起心肝影相和順手整理一下個櫃。
首先我想強調我並不是挑戰尼位師兄,只係想話本人所中既毒同尼位師兄不相伯仲,小弟吾經吾覺用左十幾年買尼D書,但近尼3~4年己好小買,而小弟比較鐘意儲絕版書同舊合金,所以收藏都編向尼方面,好講完,去片

<p>講談社大全集系列
<p>
<p>
<p>講談社特攝Hand Book
<p>星雲假面合金同扭蛋玩具
<p>
<p>兄弟拲合金
<p>永井豪特攝 戰鬥之釜 合金,模型同漫畫
<p>恐龍探險隊同恐龍戰隊書和合金玩具
<p>小學館超全集系列
<p>
<p>
<p>
<p>
<p>80年代出既戰隊同特攝書
[<p>

<p>80年代出既特攝女角書

<P>80年代出既戰隊同特攝書

<p>
<p>
<p>小學館大百科系列
<p>

<p>
<p>70年代出既繪本
<p>80年代出既飛女刑事特集
<p>1995~2000年代出既特攝女角寫真集
<p>特攝英雄TV DVD Series
<p>特攝英雄歌 CD大全集
<p>
<p>特攝英雄漫畫

<p>

<p>

<p>70年代takara出既變身cyborg著衫公仔

<p>Medicom/Mermit著衫公仔

<p>特攝英雄/戰隊合金玩具

<p>

<p>

<p>

<p>

<p>

<p>

<p>

<p>
:Q有無咁強大呀?
而且仲咁新淨!

大大收藏得好好呀!
呢舖真係曬你冷, 勁呀
依位大大,恭喜你同我一樣有舖儲書癮.而我自己亦一樣有儲很多玩具,CD,DVD,咭等.

另請問聲"東映特撮女英雄寫真集Red/Blue/Pink"值得儲嗎?多不多彩圖和獨家相片呢?謝謝解答~
V3rider兄 大家都係同道中人,中毒太深,得閒可PM我大家交流下,
東映特撮女英雄寫真集Red/Blue/Pink全部彩圖,而且差不多全部都大相,差不多一頁一張相,而且大部份吾係劇照,產不多大部東映70年代-特搜戰隊女角都有介紹,Red就介紹70-80年代女角,Blue就介紹90年代,Pink就介紹2000年代,所以都值得收藏自從出左尼三本書,80年代果三本女英雄寫真集就失色左.
回復 4# v3rider
thx for sharing, Great report!:71:
大開眼界, 見識好多珍品, 正!:77:
強....多到洗版咁:71:
很多很正的懷舊玩具!連星雲幪面都有,睇來你跟我都咁上下年紀,哈哈
我發覺武裝急救隊好多人都差架黃色車, 我都係
大大我個紅色大基地重要多個外框部件
&#36825;么多古董,&#21385;害!!!!!!!!!!!!!!!
:52:樓主買左咁多肯定使左唔少錢了
對唔住呀各位大大!!!:64:
真係好愛呢個post...所以黎翻舊post:love: