Toysdaily 玩具日報

查看: 28764|回復: 30

[分享討論] 意大利o既玩具店

四月底去o左瑞士同意大利, 到尋晚至返o黎, 係o個面都有上TD, 見到各位大大show晒金毛同kos-mos出o黎, 自己只能齋流口水......:72:

係瑞士就未逛過玩具店, 反而係意大利入過幾間睇過 (無錯, 真係只適合"睇"......)

呢間係係威尼斯o既:

隻山口三一居然賣到成50歐羅, 聖衣就79.5歐羅......(仲要得幾隻舊青銅 & 黃金):50:

隻合金魂巨靈神要成300歐羅......:69:

呢間係係佛羅輪斯o個面:

隻巨靈神大膠居然成119歐羅......:70:

隻萬能俠反而唔算太貴, 只賣100歐羅

有模型賣, 但只有italeri o既貨, 仲要下下成15歐羅

呢間係羅馬:

呢間多數係美玩

好想買成套藍精靈, 但個老闆話無成套賣, 散買每隻9個幾歐羅

starwars 3.75吋下下要成25歐羅1隻......:55:

套士兵公仔一set擺好有氣勢, 但個價錢.......:69:

睇完外國d玩具店, 當堂覺得做香港玩家已經算幾幸福, (希望d yen價唔好再咁高啦!)

相關帖子

香港係全世界買玩具可以叫係最平既地方~~~
當地消費指數高嘛! 食個M記要幾錢?
係歐洲,去個小便都要錢啦 !:42:
文化不同,消費指數也不同。
thx sharing
當地消費指數高嘛! 食個M記要幾錢?
herculesanakin 發表於 8-5-2011 12:42 AM

咪係~ 合唔合理就要當地人先知
乜咁貴呀
謝樓主分享...:77:

用喱度嘅標準去睇嘅話... 班意大利佬一定係炒家...:x

呵呵呵...

小櫻上
回復 1# tysss

yes!!    {希望d yen價唔好再咁高啦!) x2 :42:
頭像被屏蔽
Thanks for sharing man~
沒想到連玩具店也這麼有區陸色彩~ :71:
反而想知當地LEGO幾銀??
謝樓主分享...

用喱度嘅標準去睇嘅話... 班意大利佬一定係炒家...

呵呵呵...

小 ...
小櫻 發表於 8-5-2011 10:38 AM

炒風去埋歐洲...隻金毛咪要四千:(
多謝分享:cool:
到意大利,去睇法拉利手辨車模型,1/43 tameo, bbr, meri......帶返來好多人喜歡砌車.:76: