Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 日本仙台宮城縣8.8級大地震,海嘯預警,輻射危機

係天災...... 係唔係人禍就唔太知, 不過或者可能係防範意識麻痺左.....

RIP

睇黎今年都 ...
garykctse 發表於 11-3-2011 07:44 PM

地震係冇得防範...
記得上次南北韓差d開火
有d人又係一時間: 嘩打杖啦, 快d睇住個市

唉......
alan121 發表於 11-3-2011 19:21

其實小弟每刻都要睇住個市,點知首先見到啲yen狂插之後唔夠5秒就收到日本大地震,仲立即出post update比大家,誰不知。。。。:unhappy:
地震係冇得防範...
小堅 發表於 11/3/2011 19:53

同意, 我只係係學術上得個講字, 完全冇辦法做任何事情 :56:

只可以做嘅就係為死者哀悼, 為生者祝福 :64:
~~地震太可怕啦~~
~~希望日本各地區冇事啦~~
同意, 我只係係學術上得個講字, 完全冇辦法做任何事情

只可以做嘅就係為死者哀悼, 為生者 ...
garykctse 發表於 11-3-2011 07:57 PM

希望冇餘震...
同埋希望救援隊伍可以盡快救人...
希望冇餘震...
同埋希望救援隊伍可以盡快救人...
小堅 發表於 11/3/2011 20:00

佢地應該幾有效率.....
地震係其中一種無法預計既自然災害!
希望日本各市民都平安無事!
係天災...... 係唔係人禍就唔太知, 不過或者可能係防範意識麻痺左.....

RIP

睇黎今年都 ...
garykctse 發表於 11-3-2011 07:44 PM

由新西蘭,雲南到日本.....
可以話地殼呢期比較活躍
希望唔係烏鴉口, 但更多大地震,火山爆發的天災機率很高:64:
初初聽到個消息仲以為係小地震
原來咁大件事...希望日本可以快D冇事啦
其實小弟每刻都要睇住個市,點知首先見到啲yen狂插之後唔夠5秒就收到日本大地震,仲立即出pos ...
正福娃 發表於 11-3-2011 07:56 PM

你都唔想的,

有d真係全程只係在意個人同金錢損失, 呢d先係不可原諒:53:
:o  hope everyone to be safe
睇見新聞既片段,海嘯沖走晒D車同船,大廈倒塌,油庫爆炸,呢D情景就好似細個睇咸蛋超人既災難場面!!
希望大家都平安:64:
另外其中一樣最驚的:64:

日本東北發生大地震後,有核電站建築起火,暫時未有確認有放射性物質外泄,但已宣布出現核能緊急事故。

共同社報道,日本官房長官枝野幸男晚上在一個新聞發布會上表示,雖然未確認有放射性物質對外部造成影響,但鑒於有必要採取應急對策,日本首相菅直人已根據《核能災害對策特別措施法》發布核能緊急事態宣布。
希望唔好影響到日本啲火山...:o