Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

在下以前都略略睇過1、2號同V3,之後直到無線做龍騎至再睇返拉打,個人覺得論故事,「劍」整體上較完整,結 ...
stonekeung01 發表於 30-12-2010 11:44 PM

其實劍我都無全部看完咁多集,不過就睇 OP 已經唔想睇,整個 OP 好似就在一個場景拍成咁,經常影幪面超人和女角,就咁算數,真係夠 "坑皮",以前 555 個 OP,現在我都還記得,歌又好聽,畫面又好睇,算簡單介紹了幾名主要角式,都後期又有小部份畫面是可換的 !!

至於故事上,個人覺得劍的故事不是太好,無乜特別,但結局都算係幾好 !!

好睇硬係faiz同W啦!
W個結果真係勁感人囉!不過翔太郎中槍果度有D硬梗尼
好睇硬係faiz同W啦!
W個結果真係勁感人囉!不過翔太郎中槍果度有D硬梗尼
mato 發表於 31-12-2010 03:55 PM

最後若菜都係要離開:(
如果我排我既喜愛程度
龍騎>W>555>agito>電王>kuuga>劍>Kiva>decade>Kabuto
事實上,除左decade同kabuto比較不滿外,其他都唔錯架,不過只係都有高低之分(個人黎講)
至於響鬼,我仲未有時間,心機同動力去睇:(
所以不去比較啦
不如大家投下票,睇下邊個平成拉打演員演得最好。
計未變身前既。每人揀三個。

五代雄介
左翔太郎
淺倉威
我覺得電王拉布拉過龍
電王 佐藤健--1人演5,6種性格...全部演得入形入格...

淺倉威--完全感受到將"暴力"變成生命的全部的人..

kiba入便個老豆...

其實想揀五代雄介同大叔..可能佢地本身已幾好戲..總覺得只係演得稱職..所以選d表現突出D..
電王 佐藤健--1人演5,6種性格...全部演得入形入格...

淺倉威--完全感受到將"暴力"變成生命的全部的人..
...
takeshi 發表於 1-1-2011 03:58 PM

你唔提一提…都唔記得佐藤健演得唔錯。
電王咁多人做過…都係佢做得最好。

關於「五代雄介」小池切讓…
佢當時都仲係新人…而佢係擔當一套改革式既演出。無前輩可以借鏡。
而最表現到佢演技既地方…就係佢本身極之覺得「超人」片好白痴…
但係佢都演出到一個感動到人既英雄。

無話可說~
1, 佐藤健 我偶像 :love:
2 or 3, 左翔太郎 好型仔! 同埋 水鳩hiro  又係令仔型仔:shiny:
你唔提一提…都唔記得佐藤健演得唔錯。
電王咁多人做過…都係佢做得最好。

關於「五代雄介」小池切 ...
原罪 發表於 3-1-2011 11:58 PM

雖然電王果幾個角色性格吾係太複雜,但佢真係演得好到位:)

五代雄介 你甘講又係wo..:DD

其實佢近期有再演過特撮片ka--就係客串出現過係大魔神卡農(當然佢劇中有冇做變身就吾知了..無人upload後期ge片:die:)..應該係比面高寺成紀先肯客串的了..而高寺要找返佢做noise救亡..大魔神應該都係PK多了...
1.左翔太朗(感情豐富,表達得好好,可能同個角色有關係,我好中意佢演呢個硬漢!

2.3有待考慮
A-Z出啦! 大家看了没?
回復 27# prosheng
睇左啦
好精彩,比起這兩年的拉打劇場版
我覺得依套做得很好
一來難得係同TV連接
二來係打鬥戲到睇得出花左功夫(係覺得#威也的動作太假=.=)
未有字幕睇,加上好似劇情交代也算快(無咩冷場位,但可能咁令我覺得快得濟,特別係ending)
所以只好再等埋導演版
不過整體也很好看,很有熱血感
kuuga 真係越睇越正
係"真實系"既幪面超人

不過其實 小田切讓 當年講左d咩話 特撮片lei
A-Z出啦! 大家看了没?
prosheng 發表於 11-1-2011 03:55 AM

有字幕版未?