Toysdaily 玩具日報

查看: 7721|回復: 23

[個人收藏] 10月至今立雜入手∼

死亡天使Azrael,本來是不認識這個型子的,看過小王子的介紹後才知原來他是BATMAN的替工∼
詳細介紹看小王子的吧∼∼我就是就樣被毒害的:
http://hk.myblog.yahoo.com/isisrafale/article?mid=10036

又來了∼∼∼∼為什麼又是DC超人??
因為之前入手那款DCSH感覺一般,原來不是最好的版本,現在又要入只靚仔D的,這是DCU高咸市五人BOX SET中的那款,又聽聞話是比較好的版本了,的確是在各方面都好很多,卡通頭夠靚仔,換翻短披風,顏色更鮮艷,最緊要系DCU的BODY沒有雙腳分得太開的問題∼∼∼

BATMA就還是那個版本∼∼∼已經滿意了。

一直都有諗住入埋神奇女俠等佢地三個團聚,見有平價LOOSE便入了。本來是沒有武器的,但賣家自己用樹脂倒模為我做了一副呢∼∼∼

之前已經對呢只有興趣,但一直猶豫不決∼
近日睇完KIN兄的精彩介紹後真系無辦法唔即時找只∼∼

2010獨角獸,呢個G1配色真系好大殺傷力的,但其實換的新頭我覺得一般而已,而最應該改良的4枚翼固定問題就當然系完全無改,照樣松。
滲線我個人就不喜歡將滲線當舊化的,而那只透明右手.......改成和左手一樣實色系咪噤難先,我根本不想要它識著燈∼∼∼

而2010創造神就又走唔甩了,等下個月。而原來官圖的靚靚金屬色,各位唔好再抱希望,系膠色來的,無金屬效果,之後又是這樣的滲線。

HT的ASSASSIN's CREED II EZIO,剛爆機無耐,還有些少熱情,而且我很喜歡那種時代色彩,便早早訂下。
本品不過不失,沒有想像中的精美,不過都收貨的。  

本來系完全無留意呢款R魂,出咗都唔知。
但睇模魂志又講得佢好正,幾位編輯對佢評價甚高,更說系BANDAI多年來最正的一款GM。
於事我又買只睇下有咩咁特別∼∼∼
結果系:唔系我杯茶∼∼∼∼∼
上色好系應該的,因為根本無幾多色。
可動高,有新的肩關節,膝甲有簡單的連動,腳踝有油壓,但我覺得對呢款玩法和外觀並不突出的玩意,有這些功能亦是理所當然的。  

意外見到MS的RED HULK,雖然唔算靚價,但見魔術兄講到咁好,我便一入了。
又大又重,關節不要有任何期待了,但氣勢真系好強。

又意外地在同一間美玩店見到一大箱約50只毒液散貨,仲要系傳聞中最好的版本∼∼∼∼那當然執起一只就走∼

本來系唔多玩SHF的了,亦無打算再買落去。不過見HYPER KABUTO、FAIZ BUSTER FORM和魔王KIVA都公布了,家中又有兩款終極古迦和完全形態DECADE。又有現呈的而評價不俗的W TREME............
我便立生歹願:既然RAH中不能齊全平成拉打最終形態,而SIC我又一早斷尾,那不如選擇SHF吧∼∼∼
OK,SHF我便只選擇最終形態的拉打了∼∼∼∼∼不費錢∼∼∼不費錢∼∼∼∼起碼目前的最終型態都沒有限定品。

很貴的一款所謂初回限定品,所謂的5大特典對我來說很無謂,但本品的包裝卻華麗得很。
玩具本身OK,合金唔多但都好重手,變起身算是流暢,結構基本可以講得上是實淨。外型都好唔錯,就系可動極低。
賣過2萬YEN的價格,再加上戲肉只在G MODE,此款的性價比真系低到極點∼∼∼

套合金魂的表現就......外型和可動都好唔錯,完全滿足把玩需求。但整體QC和用材就很一般,而且無幾多系鐵∼
飛影完全可以當系R魂玩,可動超勁,武器又多,再加埋一只可變可合體的合金人,個價錢咁計又OK的。

SON OF CYBERTON留意咗一段時間了,見有合理價就唔等了∼
彩透幾靚,我又無TFA的呢兩款,當然不能錯過了。

整體都幾滿意的,就系柯柏文關節很松..........唔知其他的系咪都系咁∼∼∼?

新一wave TFG我最想要就系呢只Tomahawk,上色很靚,兩個MODE都OK型,唔錯唔錯。

神話真系玩到悶一悶

差唔多廿隻喎ching:71:
:71::71:
大老細,好有米 !!
MrElljay 是一定要支持的:43:
透明柯柏文, 型!:shiny:
洛迪文:shiny:
大佬, 隻Azrael 邊處入呀? :shiny:
Nothing to say and support! :71:
Nice Photo:71:
大佬, 隻Azrael 邊處入呀?
wind69 發表於 12-10-2010 11:44 AM

淘寶網呢
這裡的花費加起來....嗚哇...:44:

嗯, 第一幅那位很有氣勢呢!
主要上個月出遊大半個月,積埋積埋要一次過買翻。

再加上一些舊毒新中,和一些損友毒害∼∼

非常肉赤。
真係佩服你個個月都可以買咁多玩具...
評價不俗的W TREME
=-=依隻野 我好似未聽過有好評...

anyway 大大入左好多好野.
tf好cute xD