Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 超合金魂 - 未來合體???!!!

:handshake:

其實唔一定要玩合體,齋出隻靓仔D機械人都可以!!!!
唔知bandai 會唔會又改變合體方式呢...即係好似大武士咁,轉來轉去先合體到...:67:

合金魂後續出宇宙大帝就好~我對無敵G7無愛,但岩岩發現條片笑死你! (27秒!)
G7 powered by Microsoft
估唔到今年會有咁多驚喜,實在好感動!:$
金毛,我要!
係....仲有80年既宇宙大帝,81年既百獸王..82年既機甲艦隊...
但我仍然好期望佢會出83年既光速電神...: ...
verywai 發表於 23-8-2010 03:13 PM

宇宙大帝出買x硬啦
BANDAI玩具部,前神檯設計師村上克司既傑作之一
金毛,宇宙大帝,六神都係佢負責搞,BANDAI遲早會出.

之但係,同樣係佢負責既十五機,光速電神,在日本原來係仆到直
可能因為香港hit日本野個週期係遲一兩年,D死貨剛好流來香港賣晒,我地香港人反而極度迷總十五機
但BANDAI出玩具可能都係睇返日本人氣,所以出唔出到十五機同光速電神,係一個問號.
驚佢整到好細隻...........:80:
15機, 光速電神, 百獸王都屬VOLTRON系列, BANDAI ASIA多數會怕麻煩而唔搞行貨, 就如MACROSS咁.
不過在 ...
redfish 發表於 23-8-2010 03:45 PM

日本出不用搞拉臣嗎:?
better in 2 line!!!

One (超合金魂) for combine!
One (超合金) is for highly movable!
自從有左超合金條line之後
笨大終於係超合金魂系列有d大志
唔會出黎出去都係萬能俠
回復  cf18

睇返條片, 大頭, 開叉耳, 獅子前腿, 前臂由飛機射出都係大問題呀....
ajc188 發表於 23-8-2010 03:54 PM

舊合金已可以將前臂藏在飛機內,相信問題不大。

開叉耳方面,睇往蹟,超獸鷹戰機、金鋼鑽電單車頭等,只要笨大肯,應該可以做到一隻醜樣變形版,然後送一隻靚仔頭俾你。

獅子前腳難搞 D,獅尾應該可以摺得埋。

不過,睇近年笨大方向(尤其泰坦 3,唉~~~),我估佢都係玩拆件換件多喇。

如果佢能夠做到六神o既水平,我貴 D 都肯~~~
better in 2 line!!!

One (超合金魂) for combine!
One (超合金) is for highly movable!
edmundlo 發表於 23-8-2010 04:18 PM

而家多左條Super robot超合金,玩可動性既話,可期待呢條新line
等埋宇宙大帝,十五機合體同光速電神,於願足矣!!!
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
層層疊真是冇乜名氣喎, 出都可能是cMS
joseph1106 發表於 23-8-2010 16:31

CMS肯出...我都會買:67: